Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsen vraker Norge i sjakk-VM for lag

Verdensmesteren prioriterer i stedet deltakelse i Grand Chess Tour i Paris i juni.

PRIORITERER BORT SJAKK-VM: Magnus Carlsen. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
PRIORITERER BORT SJAKK-VM: Magnus Carlsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Magnus Carlsen prioriterer Grand Chess Tour og blir ikke med det norske landslaget til VM i Russland.

Norge kvalifiserte seg til VM for landslag i september ved å ta en sterk 5.-plass i sjakk-OL i Baku.

Der må de klare seg uten Carlsen i Russland, skriver nettstedet Matt & Patt. Verdensmesteren prioriterer i stedet deltakelse i Grand Chess Tour i Paris i juni.

– Det er leit, fordi det er den ene sjansen til Norge, og det kan bli lenge til neste gang. Sånn sett er det dumt, sier manager Espen Agdestein.

Carlsen har representert det norske landslaget i de siste sjakkolympiadene og også i EM i 2015.

– Grand Chess Tour er en serie med turneringer som han har valgt å spille, og da blir det umulig å kombinere med VM. Det er leit, men med Grand Chess Tour blir programmet i år ganske hektisk. Det ville kanskje uansett være vanskelig å få til selv på et annet tidspunkt, sier Agdestein, som legger til at Carlsen i prinsippet ønsker å stille opp i lagkonkurranser.

– Grand Chess Tour ble valgt først, og det var en vurdering han tenkte litt på. Men det ble egentlig ikke veid opp mot hverandre.

VM for landslag arrangeres mellom 17. og 28. juni i Khanty-Mansijsk.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling