Sjakk-VM i New York:

Carlsens faste VM-hjelper vraket tilbudet fra kompisen

Jon Ludvig Hammer takket nei til Magnus Carlsen.

KOMPISER: Jon Ludvig Hammer (t.v.) og Magnus Carlsen har kjent hverandre lenge og samarbeidet både under VM i Chennai og Sotsji. Her er de avbildet i 2013. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KOMPISER: Jon Ludvig Hammer (t.v.) og Magnus Carlsen har kjent hverandre lenge og samarbeidet både under VM i Chennai og Sotsji. Her er de avbildet i 2013. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Magnus Carlsen er i disse dager i full gang med forberedelsene til VM-kampen mot Sergej Karjakin. Det er ikke kjent hvor sjakkesset befinner seg i verden, men det som er sikkert er at han denne gangen må klare seg uten hjelp fra kompisen Jon Ludvig Hammer.

Sistnevnte har vært med å lede sekundantteamet til Carlsen under de tidligere VM-kampene. Denne gangen ønsker Norges sjakktoer heller å jobbe som TV-ekspert.

Han tok beslutningen da VG tilbød ekspertjobb fra New York.

- Jeg fikk et veldig spennende tilbud av VG som på forhånd inkluderte en New York-tur. Ideen var at studio skulle være i New York, men i løpet av forberedelsesturen vår til USA, og i samtaler med arrangøren, ble det klart at vi ikke fikk den plasseringen «on site» som vi hadde håpet på. Så dessverre ser det ut til at det blir et studio i Oslo i stedet, sier Hammer til Dagbladet.

- Så det var du som takket nei til Carlsen?

- Jeg takket nei til Magnus, bekrefter han.

- Hvordan reagerte Carlsen på dette?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer