Carlsens gode hjelper dro til India for å bli med på VM-festen

Hjalp mesteren via Skype.

CHENNAI/OSLO (Dagbladet): Magnus Carlsen er fortsatt i India og venter på avslutningssermonien i VM-byen Chennai. Feiringen av VM-tittelen pågår fortsatt.

I natt reiste Carlsens hjelper Jon Ludvig Hammer til India - for å bistå i en velfortjent feiring.

- Hammer har vært en viktig og stor ting for Magnus. De har jobbet mye sammen, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Hammer ankom Chennai og hotellet der Carlsen og resten av teamet bor i natt norsk tid.

Hammer har hatt ansvaret for Carlsens analyseteam og sekundanter, og har hatt kontakt med Carlsen under hele VM på Skype. De var blant annet sammen på treningsleir i forkant av mesterskapet.

Hyggelig Team Carlsen har fortsatt ikke avslørt hvem de andre hjelperne er, men det er snakk om sterke sjakkspillere på stormesternivå.

- Hammer vært opptatt med å jobbe hjemme under hele matchen, så han hadde lyst til å komme for å se, å få følelsen og treffe teamet og være med på feiringen, sier Agdestein.

- Det synes vi er veldig hyggelig, sier han.

Mens Carlsen sov Dagbladet snakket med Hammer, som er en god venn av Carlsen, rett etter VM-triumfen fredag.

SAMARBEID: Jon Ludvig Hammer er en av Norges beste sjakkspillere og har hjulpet Carlsen til VM-tittelen.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SAMARBEID: Jon Ludvig Hammer er en av Norges beste sjakkspillere og har hjulpet Carlsen til VM-tittelen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har hjulpet til med åpningene. Målet har vært å unngå at Anand, som har forberedt seg mye foran datamaskinen, kan fange Magnus i posisjoner han ikke har studert, sa Hammer til Dagbladet.

Mens Carlsen sov i VM-byen mellom partiene, jobbet hjelperen med å analysere.

- Mens han sov har jeg jobbet i opptil ti timer, sa Hammer.