Carlsens lynåpning slo brutalt tilbake, og han måtte klamre seg fast

Remis i femte parti.

Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter gårsdagens hviledag var det knyttet mye spenning til dagens parti hvor Vishy Anand igjen var tilbake i førersetet med hvite brikker.

Anand ønsket seg nok en ny seier med tanke på at Carlsen nå får to strake partier med hvit, men klarte ikke å spille ut nordmannen på samme måtes om han gjorde i det tredje partiet.De to duellantene tok hverandre i hendene etter å ha rensket brettet for brikker, og dermed endte det femte partiet i remis, og 2,5-2,5 i kampen om VM-tittelen.

Usikker inngang Onsdag forlot Carlsen spillelokalet umiddelbart etter pressekonferansen. 23-åringen var tydelig skuffet etter at runde tre og fire av VM kun hadde resultert i et halvt poeng. 

På forhånd var det ingen som med sikkerhet kunne si hvordan dette oppgjøret ville gå. Til det var styrkeforholdet for jevnt og de ubesvarte spørsmålene for mange.  Ville Carlsen, den regjerende verdesmesteren, reise seg og vise hvorfor det er han som er tittelforsvarer eller ville Anand ta et nytt steg mot målet om å knuse drømmen til en av sine argeste rivaler?

Innledningsvis så det ut som at Carlsen lyktes best. Han kom relativt raskt ut av motstanderens dype og gode forberedelser. Etter hvert ble det imidlertid langt vanskeligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer