Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsens lynåpning slo brutalt tilbake, og han måtte klamre seg fast

Remis i femte parti.

Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Sotsji, Russland, VM i sjakk. Magnus Carlsen møter Viswanathan Anand i tittelkamp. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter gårsdagens hviledag var det knyttet mye spenning til dagens parti hvor Vishy Anand igjen var tilbake i førersetet med hvite brikker.

Anand ønsket seg nok en ny seier med tanke på at Carlsen nå får to strake partier med hvit, men klarte ikke å spille ut nordmannen på samme måtes om han gjorde i det tredje partiet.

De to duellantene tok hverandre i hendene etter å ha rensket brettet for brikker, og dermed endte det femte partiet i remis, og 2,5-2,5 i kampen om VM-tittelen.

Usikker inngang Onsdag forlot Carlsen spillelokalet umiddelbart etter pressekonferansen. 23-åringen var tydelig skuffet etter at runde tre og fire av VM kun hadde resultert i et halvt poeng. 

På forhånd var det ingen som med sikkerhet kunne si hvordan dette oppgjøret ville gå. Til det var styrkeforholdet for jevnt og de ubesvarte spørsmålene for mange.
 
Ville Carlsen, den regjerende verdesmesteren, reise seg og vise hvorfor det er han som er tittelforsvarer eller ville Anand ta et nytt steg mot målet om å knuse drømmen til en av sine argeste rivaler?

Innledningsvis så det ut som at Carlsen lyktes best. Han kom relativt raskt ut av motstanderens dype og gode forberedelser. Etter hvert ble det imidlertid langt vanskeligere.

Carlsens premisser Der Carlsen i de tidligere partiene har endt opp i tidsklemma, ble det raskt klart at det ikke var noe som skulle gjenta seg i dag.

De første 17 trekkene ble unnagjort på åtte og et halvt minutt, mens Anand satt i tenkeboksen.

Dette virket å gjøre utfordreren langt mer usikker enn han har vært de foregående dagene, men inderen viste at han også mestrer å spille på Carlsens premisser.

Den regjerende verdensmesteren måtte klamre seg fast, men klarte til slutt å ro i land remis tross en liten fordel til Anand.

Dermed står de to kamphanene fortsatt med like mange poeng etter fem partier, men nå er det Carlsen som har overtatt en liten fordel da han har to partier med hvit foran seg. 

STORE OG SMÅ: Sjakk fenger i alle aldere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STORE OG SMÅ: Sjakk fenger i alle aldere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling