Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsens med ny «superturnering»

Magnus Carlsen samler 12 sjakkprofiler til netturnering med ti millioner kroner i samlet premiepott.

NY NETTURNERING: Magnus Carlsen samler sjakkprofiler til kamp på nettet. Foto: Maria Emelianova/AP/NTB Scanpix
NY NETTURNERING: Magnus Carlsen samler sjakkprofiler til kamp på nettet. Foto: Maria Emelianova/AP/NTB Scanpix Vis mer

Magnus Carlsen kommer med en ny nettbasert sjakkturnering som har fått navnet «Magnus Carlsen Chess Tour» - verdens første online sjakktour.

29-åringen skal samle totalt 12 sjakkprofiler til fire nettbaserte superturneringer, før det hele skal avgjøres med en finale. Dette «med en samlet premiepott sjakken ikke har sett maken til», heter det fra arrangøren.

- Jeg syns det var veldig gøy første gang, så jeg tror det kan bli veldig spennende framover. Det er ikke noe som tyder på at det blir noen turneringer ved brettet med det første, sier Carlsen på en pressekonferanse.

- Dette vil fylle et tomrom for spillere og for gamle og nye sjakkfans rundt omkring i verden, sier han videre.

TABBE: Midt under et direktesendt intervju begynner noe å røre seg bak ryggen på den tidligere alpinisten Lindsey Vonn. Video: SFR SPORT Vis mer

Mer fokus på finalene

Carlsen mener det ikke er så lett å spille langsjakkpartier når man sitter hjemme foran PC-en, og vil derfor arrangere kortere partier.

- Samtidig føler jeg det formatet med kortere partier passer veldig godt på nett, ikke bare for spillerne, men også de som ser på, sier Carlsen.

Det blir mer fokus på finalene enn selve innledningen denne gangen, i motsetning til forrige netturnering.

- Innledningen var kanskje litt lang og finalene var superspennende. Vi kunne selvfølgelig startet med åtte spillere, men tenkte kanskje det ville blitt litt brutalt. Når får du sjansen til å bli kjent med spillerne, sier Carlsen.

Går på TV 2

Magnus Carlsen og tre av spillerne fra Magnus Carlsen Invitational deltar, sammen med åtte nye spillere - deriblant Wesley So, Levon Aronian, Sergej Karjakin og Daniil Dubov.

TV 2 skriver i en pressemelding at de har sikret seg rettighetene til turneringen, som har en samlet premiepott på over 10 millioner kroner. Turnering er som følger:

Rapid Challenge 19. mai - 3. juni

Online Chess Masters 20. juni - 5. juli

Legends of Chess 21. juli - 5. august

Tour Final 9. august - 20. august

Nylig gjorde Carlsen suksess med nyvinningen Magnus Carlsen Invitational. Nettturneringen vant han til slutt selv og stakk dermed av med førstepremien på 734 000 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!