Carlsens nemesis klarte uavgjort

Nordmannen med remis mot Giri.

STAVANGER (Dagbladet): Partiet mellom Magnus Carlsen og nederlandske Anish Giri (19) endte med remis.

Det betyr at nordmannen fortsatt må vente på sin første seier mot 19-åringen. Dagens møte var det sjette mellom de to - Giri har vunnet ett, mens fem av dem har endt med et halvt poeng til hver.

- Jeg synes det er OK. Jeg skulle gjerne funnet stillinger hvor jeg kunnet presset ham, men det var det ikke i dag, sier Carlsen på pressekonferansen.

Så farlig ut Partiet mellom de to unge sjakkstjernene startet relativt rolig, men i det 16. trekket fikk Giri problemer. Nederlenderen så ut til å ha et tilsynelatende enkelt trekk å gjøre, men brukte hele 45 minutter på å flytte den neste brikken.

- Etter åpningen ser det veldig farlig ut for Giri, men han fant de rette trekkene. Uansett hva jeg ville gjort, så det ut til å bli uavgjort. Jeg synes jeg spilte ganske bra. Åpningen var ikke noe spesiell, men heller ikke dårlig, fotsetter Carlsen.

- Giri er en god spiller og spilte et bra parti. Jeg synes ikke jeg gjorde noe spesielt galt. Jeg forsøkte å sette press på ham, men han gjorde de rette trekkene. Derfor ble det uavgjort.

- Deilig Med en positiv score foran oppgjøret, uttalte ekspertkommentator under Norway Chess, Nigel Short, at Giri ville spille med selvtillit. Det fikk han rett i.

- Dette var deilig, med alt presset som var på meg. Magnus har sagt så mange ganger at han har lyst til å vinne mot meg. Jeg er fremdeles en underdog i turneringen, men dette var en god start, sier Giri.

I morgen skal han bryne seg på Simen Agdestein, mens Carlsen møter russiske Vladimir Kramnik under 2. runde av Norway Chess.

UAVGJORT: Partiet mellom Magnus Carlsen og Anish Giri endte med remis.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UAVGJORT: Partiet mellom Magnus Carlsen og Anish Giri endte med remis. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer