Carlsens Offerspill gir fra seg 35 delegater

Magnus Carlsens sjakklubb Offerspill stiller med bare seks delegater under kongressen i Larvik søndag.

SEKS DELEGATER: Magnus Carlsens Offerspill følger anbefalingen fra sjakkforbundets reglementsutvalg og stiller med bare seks delegater under søndagens kongress i Larvik. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SEKS DELEGATER: Magnus Carlsens Offerspill følger anbefalingen fra sjakkforbundets reglementsutvalg og stiller med bare seks delegater under søndagens kongress i Larvik. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er 35 færre enn de 41 klubben tidligere har ment seg berettiget til å stille. Det bekreftes i en uttalelse på Norges Sjakkforbunds nettsted lørdag. Det vises til en uttalelse fra forbundets reglementsutvalg fredag, der det anbefales å begrense antall delegater Offerspill får stille med.

Det var VG som først meldte om saken.

- Vi har tatt RUs uttalelse til etterretning og har besluttet å stille med et begrenset antall delegater som tilsvarer våre egne betalende medlemmer, samt de som har meldt overgang til klubben vår og tidligere NSF-medlemmer. Vi håper dette kompromissforslaget er noe alle parter kan leve fint videre med, står det.

Det presiseres at beregningen er gjort i samarbeid med sjakkforbundet og at det gir 140 medlemmer, noe som tilsvarer seks delegater.

Carlsen og Offerspill er blitt anklaget for å prøve å kuppe kongressen for å få gjennom den omstridte avtalen med spillselskapet Kindred, blant annet ved å betale kontingenten for nye medlemmer.

I uttalelsen opplyses det at flere «gratismedlemmer» har gitt uttrykk for at de gjerne ville betalt selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer