Carlsens russiske VM-motstander innrømmer: Vil helst flytte kampen til Moskva

Eksperter tror Karjakin kan få ønsket oppfylt.

FORETREKKER MOSKVA: Tittelutfordrer Sergej Karjakin forteller om den kommende VM-kampen mot Magnus Carlsen under et eksklusivt møte med Dagbladet i Bilbao. Foto: Maria Emelianova/Dagbladet
FORETREKKER MOSKVA: Tittelutfordrer Sergej Karjakin forteller om den kommende VM-kampen mot Magnus Carlsen under et eksklusivt møte med Dagbladet i Bilbao. Foto: Maria Emelianova/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BILBAO (Dagbladet): Som i 2013 og 2014 preges opptakten til Magnus Carlsens VM-kamp av usikkerhet. Bare tre måneder før prestisjeoppgjøret mot Sergej Karjakin er planlagt å finne sted, er fremdeles ingen avtaler underskrevet.

AGON har tidligere uttalt at tittelmatchen skal foregå i New York, men den omstridte arrangøren har verken overholdt tidligere lovnader om utsending av spillernes personlige kontrakter eller annonsering av spillelokale.

Flere internasjonale eksperter tror grunnen er at AGON har møtt på store økonomiske utfordringer i den amerikanske verdensmetropolen som gjør at Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) vil gripe inn og få lagt kampen til Russland i stedet.

Karjakins innrømmelse

I forbindelse med et stort og eksklusivt intervju med Dagbladet i Bilbao denne uka innrømmer samtidig Karjakin at han foretrekker å ikke spille i USA. 26-åringen avslører også at han venter på svar fra AGON vedrørende sin personlige kontrakt og valg av lokale, i likhet med Carlsen-leiren.

Karjakin velger likevel å sette sin lit til at FIDE-president og Vladimir Putin-venn Kirsan Iljumzjinov rydder opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer