Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsens sarkastiske melding etter det lynraske partiet

Endte med remis etter en time.

FORT GJORT: Carlsen og Anand var ferdige etter én time av dagens parti. Det virket ikke som om nordmannen var veldig fornøyd med akkurat det. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORT GJORT: Carlsen og Anand var ferdige etter én time av dagens parti. Det virket ikke som om nordmannen var veldig fornøyd med akkurat det. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): En time etter at Magnus Carlsen flyttet sin første brikke, var de to duellantene allerede på vei til pressekonferansen etter remis.

Det raskeste partiet i denne VM-kampen.

Da nordmannen møtte pressen var det ikke voldsomt mye man fikk ut av ham, men det var tydelig at han ikke var fornøyd. Det samme ga han uttrykk for da han tok til Twitter i etterkant med en ganske sarkastisk undertone.

Hans første twittermelding på fire dager.

- Vel, det var festlig, var det ikke, skrev han til sine 86 000 følgere.

Stormester og tidligere verdensmester Garry Kasparov var ikke sen med å svare Carlsen med noen trøstende ord.

- Jeg vet hvordan du har det, skriver han.

Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel var like overrasket som resten av sjakkverden over det lynraske partiet. Han tror at den korte Carlsen-meldingen er en aldri så liten lufting av frustrasjon.

- Han mener at det ikke var noe sjakkparti, sier Gausel.

- Han tråkket rett inn i en forberedelse som viste seg å være brannsikker. Han ble mer eller mindre tvunget inn i en trekkgjentakelse. Det er ikke sånn man vil spille med hvit.

Carlsen sa selv på pressekonferansen at han ikke hadde gjort leksa si godt nok med akkurat denne varianten i tankene.

- Er det kritikk av Anand spesielt, eller av partiet generelt?

- Han tar vel sin del av ansvaret. Han kunne like gjerne sagt shit happens. Det hadde oppsummert ting like godt, sier Gausel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media