Carlsens selvkritiske dom: - Ikke et bra år

Magnus Carlsen har åpnet Wijk aan Zee-turneringen med tre remis og én seier. Han er revansjelysten etter at fjoråret gikk opp og ned.

SELVKRITISK: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB
SELVKRITISK: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var jo et annerledes år for alle, spesielt for oss i sjakken. Totalt sett var jeg ikke veldig fornøyd med spillet mitt. Det var for mye opp og ned. Jeg hadde en del gode øyeblikk, men jeg gjorde også for mange feil og spilte for mange dårlige partier. Det er ikke på det nivået jeg bør være. Totalt sett var det ikke et bra år, sier Carlsen til NTB.

Sjakk-kongen hadde et eventyrlig 2019 med to VM-titler, sølv i VM i Fischersjakk og sju andre turneringer. 2020 ble derfor et antiklimaks for Carlsen. Selv om han nøt stor suksess i flere turneringer og arrangerte flere hurtigsjakkturneringer med de beste i verden med store pengepremier, ble det ikke året han hadde håpet på.

Han avsluttet fjoråret med å bli knust i kvartfinalen i den siste Champions Chess Tour-turneringen av Daniil Dubov. Da Carlsen så at han hadde tapt og røket ut, smalt han ned PC-skjermen og var tydelig forbanna på hotellrommet på Seychellene. Like før hadde han tapt finalen mot Wesley So i en annen Champions Chess Tour-turnering.

- Ikke vært på topp

- Jeg var rett og slett ikke god nok i de turneringene. Det er frustrerende og ikke en situasjon jeg ønsker å være i. Det er vanskelig å si hva som går galt, sier en åpenhjertig Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer