- Carlsens sjakk-app verdt 130 millioner

Verdensmesteren «inspireres» av «Play Magnus»-suksess.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har omtalt innebærer Magnus Carlsens forretningsvirksomhet investeringer i både aksjer og eiendom. For ti år siden opprettet 25-åringen Magnuschess A/S. Gjennom selskapet holder Carlsen kontroll på sine mange aktiviteter. Det er også der premierpenger kommer inn, samt årlige sponsorinntekter på godt over åtte millioner kroner.

Det er mye penger, men blir lite sammenlignet med den anslåtte verdien til teknologisuksessen «Play Magnus». Ifølge daglig leder og deleier Kate Murphy har appen en verdi på over 130 millioner kroner.

- Det er spennende å være en del av dette prosjektet. Jeg synes det er å gøy å se på det fantastiske teamet vi har, forteller Carlsen til Dagbladet.

Eksplosiv vekst

Dagbladet fikk denne uka innpass i bedriftens lokaler som ligger bare 300 meter fra Slottet i Oslo. Herfra jobber folkene rundt sjakkens ubestridte konge med å utvikle hans hurtigvoksende virksomhet. Murphy, manager Espen Agdestein og teknologiutviklerne Tord Romstad og Felipe Longé sitter alle vegg-i-vegg, mens Carlsen selv tidvis dropper innom for å dele sine meninger om appen som gir menn, kvinner og barn en virtuell mulighet til å spille sjakk mot ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer