Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsens trener etter sjokktabben: - Begge har mistet selvtillit

Kan bli en nervøs åpning på dagens VM-parti.

 SLAPPET AV MED BASKETBALL:  Magnus Carlsen brukte hviledagen i Sotsji til å spille basketball. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLAPPET AV MED BASKETBALL: Magnus Carlsen brukte hviledagen i Sotsji til å spille basketball. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

• Følg dagens sjuende parti i vårt sjakkstudio fra klokken 1300. Carlsen leder VM-kampen med i 3,5 mot Anands 2,5 etter seks runder.

SOTSJI (Dagbladet): - Begge er klar over at de ikke spiller feilfritt og har gjort en grov feil. På den måten går det ut over selvtilltilliten, sier Peter Heine Nielsen til Dagbladet.

Dansken har tidligere jobbet for Vishy Anand (44) i ti år. Nå jobber han derimot for å styrke Carlsens vinnersjanser. Etter en over to timer lang basketballtrening på hviledagen i går, fastslo Heine Nielsen at det sjuende VM-partiet kan bære preg av to nervøse spillere.

- Et sjokk Lørdag gjorde Carlsen en tabbe som kunne kostet ham VM-tittelen. Bare en enda større overseelse av motstander Anand like etterpå reddet ham.

- Når slikt skjer, er det er et sjokk for begge spillerne, sier Heine Nielsen.

I Sotsji jobber han tett på Carlsen i rollen som sjefsekundant. Til tross for noen feilsteg, er Danmarks beste sjakkspiller godt fornøyd med det Carlsen har levert på russisk jord så langt.

- På lørdag gjorde Magnus en grov feil og i noen av de tidligere partiene var det noen sjanser han ikke utnyttet, men generelt sett synes jeg Magnus har spilt glimrende. Ja, han har spilt bedre før, men når du leder en VM-match er det utvilsomt bra gjort.

Er spent Treneren er fremdeles spent på utfallet av tittelkampen. For i hans hode er den ikke avgjort selv om Carlsen leder med et poeng. Om det skal bli jevnt helt ut, avhenger imidlertid av at Anand klarer å riste av seg skuffelsen umiddelbart.

- Jeg tror dette er hans 10. VM-turnering, og han har blitt verdensmester fem ganger tidligere. Så det har han klart mange ganger før. Hvis han ikke kunne komme seg over skuffelser, ville han ikke ha kunnet ha gjort det så bra. Det er selvfølgelig en vanskelig oppgave, men han er nok klar igjen.Om Magnus spiller godt, spørs det bare om det er nok.

- Så ikke feilen Manager Espen Agdestein forteller samtidig at Carlsens sjokktabbe har vært et samtaleemne det siste døgnet.

- Det var selvfølgelig en stor greie, men bortsett fra feilen var det en klar trend i partiet: Det var at Magnus spilte ut Anand. Jeg tror tabben bare var et arbeidsuhell som kom av at det er mye press og nerver som følger med å spille en VM-match. Magnus virker til å være i god form, så jeg er ikke bekymret.

- Har Magnus sagt hva som var bakgrunnen for tabben?

- Han så ikke feilen. Han hadde ikke tenkt på det. Men jeg tror ikke han har noe ønske om å forklare noe mer rundt det. For Magnus fikk ikke tabben noen negativ konsekvens. Han vant jo partiet. For Anand var det helt motsatt. Det er han som satt igjen med problemet.

 TROR DET BLIR EN NERVØS ÅPNING:  Peter Heine Nielsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TROR DET BLIR EN NERVØS ÅPNING: Peter Heine Nielsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling