Carlsens VM-motstander er klar: - Det er dramatisk. En tragedie for Caruana

Nordmannen møter Sergej Karjakin.

CARLSENS VM-UTFORDRER: Sergej Karjakin vant Kandidatturneringen etter dagens avsluttende parti mot Fabiano Caruana. Foto: Scanpix
CARLSENS VM-UTFORDRER: Sergej Karjakin vant Kandidatturneringen etter dagens avsluttende parti mot Fabiano Caruana. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sergej Karjakin - Fabiano Caruana 1-0

(Dagbladet): Før Kandidatturneringen startet avslørte Magnus Carlsen (25) overfor Dagbladet at det var én mann som skilte seg ut. At det var én mann som hadde bedre forutsetninger enn noen andre for å skape problemer for ham under verdensmesterskapet i november. Det var 26 år gamle Sergej Karjakin.

I dag, i den siste av 14 intense runder i Moskva, viste også den 26 år gamle russeren seg som den sterkeste ved å avgjøre et dramatisk parti mot Fabiano Caruana (23) til sin fordel. Dermed møter Carlsen mannen han lenge så opp til i New York om sju måneder, noe manager Espen Agdestein ser frem til.

- Karjakin viste at han hadde best kontroll på nervene. Det var en sterk avslutning. Han kjempet som en løve. Alt i alt var det fortjent, forteller Carlsen-manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Brukte forsvarsevnene Carlsen har tidligere fortalt Dagbladet om det spesielle forholdet til Karjakin.

- Det er litt spesielt med Karjakin. Han var jo stormester før det var noen som visste hvem jeg var i sjakkverdenen. For meg var det tidlig spesielt bare å bli sammenlignet med Karjakin. Han var jo helt der oppe, har Carlsen sagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer