Carlsens VM-motstander med Norway Chess-avsløring overfor Dagbladet: - Du tror meg gjerne ikke

Karjakin har skværet opp med arrangøren. Spiller i Stavanger i 2017. Og TV 2 har sikret seg rettighetene for de to neste årene.

KOMMER TIL NORGE: Sergej Karjakin spiller Norway Chess 2017. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
KOMMER TIL NORGE: Sergej Karjakin spiller Norway Chess 2017. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BILBAO (Dagbladet): VM-utfordrer Sergej Karjakin har skrevet under på en avtale som forplikter ham til å spille Norway Chess neste år. Det bekrefter russeren overfor Dagbladet.

- Jeg har faktisk allerede signert en kontrakt for å spille der neste år. Du tror meg gjerne ikke, men jeg kommer til å spille Norway Chess 2017, sier Karjakin og smiler under et stort intervju med Dagbladet i Bilbao denne uka.

Har skværet opp

Karjakin vant den Stavanger-baserte superturneringa både i 2013 og i 2014, men ble ikke invitert tilbake året etter. Det ble starten på et betent forhold mellom partene, noe som bidro til at Karjakin trakk seg fra årets utgave bare to måneder før start.

Turneringsleder Jøran Aulin-Jansson gikk deretter hardt ut og kalte blant annet Karjakins oppførsel for respektløs. I samtale med Dagbladet forteller Karjakin at han var sliten etter Kandidatturneringa, som han vant og dermed sikret seg muligheten til å spille om VM-tittelen mot Magnus Carlsen i november, og at det var hovedgrunnen til at han ikke overholdt kontrakten.

26-åringen innrømmer også å ha vært irritert over ikke å ha blitt invitert tilbake i 2015. Nå er imidlertid forholdet mellom Karjakin og Norway Chess-arrangøren blitt bra igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer