NUMMER ÉN: Magnus Carlsen vant Norway Chess i mai. Neste måned deltar både han og VM-utfordrer Sergej Karjakin i Bilbao Masters.
Foto: Scanpix
NUMMER ÉN: Magnus Carlsen vant Norway Chess i mai. Neste måned deltar både han og VM-utfordrer Sergej Karjakin i Bilbao Masters. Foto: ScanpixVis mer

Carlsens VM-utfordrer med uventet trekk: - Jeg er litt overrasket

Karjakin spiller Bilbao Masters.

(Dagbladet): I utgangspunktet skulle ikke Magnus Carlsen (25) og VM-utfordrer Sergej Karjakin (26) møtt hverandre før tittelkampen i november, men nå kan Dagbladet avsløre at de to skal spille i samme turnering neste måned.

Turneringen er Bilbao Masters i Spania som starter 13. juli. Carlsens deltakelse har vært kjent i lang tid, men det var ikke ventet at Karjakin skulle være blant konkurrentene. Arrangøren har planlagt å offentliggjøre en fullstendig liste over spillere 15. juni, og Dagbladet vet at Karjakins navn vil stå på den lista. Det hadde heller ikke Carlsen trodd kom til å skje.

- Jeg er litt overrasket over at han deltar, men det spiller ingen stor rolle for meg, sier Carlsen til Dagbladet.

Går for rekord

Etter å ha blitt verdensmester for først gang i kamp mot Vishy Anand i India i 2013, forsvarte Carlsen tittelen mot samme mann i Russland året etter. Nå er målet å gjøre noe ingen andre har klart før ham i sjakkhistorien: Å vinne VM sju ganger i løpet av karrieren.

Carlsen er allerede en av tidenes fremste spillere. Skulle han innfri sitt eget ønske, vil han utvilsomt være den aller største.

Å beseire Karjakin blir imidlertid ingen enkel oppgave. Russeren er kjent for sine gode forsvarsevner og sterke mentalitet, noe som kan bli utslagsgivende i den nesten en måned lange kampen mot slutten av året.

Holder på hemmelighetene

Inn mot det som kan bli et dramatisk oppgjør i New York vil begge spillerne jobbe hardt for å møte best mulig forberedt. Det innebærer evnen til å kunne overraske hverandre med nyvinninger i åpningsfasen i november.

For Carlsen, som i kveld reiser til Paris for å spille Grand Chess Tour som starter på torsdag, betyr det at han vil spare de beste idéene sine i turneringene før VM.

- Det blir vel ikke noe sjokk om det er andre åpninger som vil spilles i Bilbao enn de vi vil se i VM-matchen, konstaterer verdensmesteren.

• Les også: VM-sjefen bekrefter: - Kampen spilles i New York. Vi har funnet arena

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.