Carlsens VM-utfordrer med uventet trekk: - Jeg er litt overrasket

Karjakin spiller Bilbao Masters.

NUMMER ÉN: Magnus Carlsen vant Norway Chess i mai. Neste måned deltar både han og VM-utfordrer Sergej Karjakin i Bilbao Masters.
Foto: Scanpix
NUMMER ÉN: Magnus Carlsen vant Norway Chess i mai. Neste måned deltar både han og VM-utfordrer Sergej Karjakin i Bilbao Masters. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I utgangspunktet skulle ikke Magnus Carlsen (25) og VM-utfordrer Sergej Karjakin (26) møtt hverandre før tittelkampen i november, men nå kan Dagbladet avsløre at de to skal spille i samme turnering neste måned.

Turneringen er Bilbao Masters i Spania som starter 13. juli. Carlsens deltakelse har vært kjent i lang tid, men det var ikke ventet at Karjakin skulle være blant konkurrentene. Arrangøren har planlagt å offentliggjøre en fullstendig liste over spillere 15. juni, og Dagbladet vet at Karjakins navn vil stå på den lista. Det hadde heller ikke Carlsen trodd kom til å skje.

- Jeg er litt overrasket over at han deltar, men det spiller ingen stor rolle for meg, sier Carlsen til Dagbladet.

Går for rekord

Etter å ha blitt verdensmester for først gang i kamp mot Vishy Anand i India i 2013, forsvarte Carlsen tittelen mot samme mann i Russland året etter. Nå er målet å gjøre noe ingen andre har klart før ham i sjakkhistorien: Å vinne VM sju ganger i løpet av karrieren.

Carlsen er allerede en av tidenes fremste spillere. Skulle han innfri sitt eget ønske, vil han utvilsomt være den aller største.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer