Carlsens VM-utfordrer nesten ikke til å kjenne igjen

Dagbladet møtte Vishy Anand i Sotsji.

INNBITT: Vishy Anand vil gjøre alt for å ta VM-tittelen han mistet til Magnus Carlsen i fjor tilbake. Sent i går kveld møtte Dagbladet 44-åringen da han var på vei ut av hotellet i Sotsji med en livvakt. Foto: Hans Arne Vedlog   /  Dagbladet
INNBITT: Vishy Anand vil gjøre alt for å ta VM-tittelen han mistet til Magnus Carlsen i fjor tilbake. Sent i går kveld møtte Dagbladet 44-åringen da han var på vei ut av hotellet i Sotsji med en livvakt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI: - Det er greit. Dere kan ta et bilde, sier Viswanathan «Vishy» Anand (44) og stopper høflig opp. Akkompagnert av en livvakt med stramt blikk, møter 44-åringen Dagbladet i det han er på vei ut av døra på det fasjonable VM-hotellet Radisson Blu. 

Med en lue trukket godt ned over ørene, et stort skjerf rundt halsen og treningsklær, er det kun ansiktet som avslører at det er Anand - den femdobbelte verdensmesteren fra India - som står foran oss.

Noen sekunder senere forsvinner Magnus Carlsens (23) tittelutfordrer ut i det kalde, forblåste Sotsji-mørket like fort som han kom. Mens Carlsen ankommer Russland først i kveld, har Anand har vært her og forberedt seg i flere dager allerede.

Pratet med Dagbladet På lørdag flyttes den første brikken i det prestisjefylte returmøtet. Inntil da ønsker Anand å forstyrres minst mulig. Før inderen forlot hjembyen Chennai og reiste til Sotsji sist uke, ga han imidlertid sine aller siste én til én-intervjuer før VM-start. Et av dem var til Dagbladet. 

Hva Anand svarte på spørsmålene om fjorårets ydmykelse og hvordan han har klart å komme seg tilbake, kan du lese her (krever innlogging). 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer