Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carlsens vrede fikk arrangøren til ta grep

Nå må spillerne gå gjennom hotellkjøkkenet.

KRITISK: Magnus Carlsen møter Levon Aronian i dag - og etter åpningspartiet i går var nordmannen kritisk til arrangøren som lot spillere og publikum gå sammen i gangene på hotellet underveis i partiene. Nå har arrangøren endret rutinene. Foto:  EPA/WALTER BIERI
KRITISK: Magnus Carlsen møter Levon Aronian i dag - og etter åpningspartiet i går var nordmannen kritisk til arrangøren som lot spillere og publikum gå sammen i gangene på hotellet underveis i partiene. Nå har arrangøren endret rutinene. Foto: EPA/WALTER BIERI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet fulgte Carlsen-partiet her.

(Dagbladet): Magnus Carlsen spilte remis mot Levon Aronian fra Armenia i det andre partiet i Zürich Chess Challenge.

Etter partiet mot Boris Gelfand i går var ikke nordmannen fornøyd med at sjakkspillerne satt tett på publikum og måtte stå i kø for å komme til toalettet.

Til dagens 2. runde-partier har arrangøren gjort endringer.

Gjennom kjøkken Det melder TV 2 som sender direkte fra Zürich-turneringen. Nå går spillerne gjennom hotellkjøkkenet i stede for å gå i gangene der publikum sitter med computere og analyseprogrammer.

- Arrangøren har kommet fram til en løsning og det er fint, sier Magnus Carlsen til TV 2.

Også sjakkjournalist og Carlsen-kamerat Tarjei Svensen melder om endringer hos arrangøren ved Savoy-hotellet i Sveits.

- Fra i dag, går spillerne gjennom hotellkjøkkenet for å gå på do, så problemet er sånn noenlunde løst, skriver Svensen på Twitter.

Ikke fornøyd Det var i går at verdensmesteren reagerte overfor NRK på at sjakkspillerne fikk gå blant publikum og måtte stå i kø for å besøke toalettet. Dette var en sterk kontrast til det Carlsen opplevde i VM i India der det var massiv sikkerhet rundt spillerne både før, under og etter partiene.

- Jeg kan ikke si jeg er sånn kjempefornøyd med det. I prinsippet er det hyggelig at man er såpass nært til publikum, men det er rart at hvem som helst som sitter med computer her kan si noe til meg eller mine motstandere. Det er litt så som så, sa Magnus Carlsen til NRK.no i går.

Alle partiene kan du følge direkte i Dagbladets sjakkstudio med stormester Einar Gausel.

Nakamura slo Viswanathan Anand i fredagens runde og står i likhet med Carlsen og Aronian med én seier og én remis i turneringen, melder NTB.

Hele Norges coronakart