Caro må få ballen så ofte som mulig - det er ikke verre enn det

Fotballjentene har mange veier til OL i Rio. Den enkleste går gjennom Caroline Graham Hansen (20).

PROFIL: Fotballjentene har mange veier til OL i Rio. Den enkleste går gjennom Caroline Graham Hansen (20), skriver Morten P.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PROFIL: Fotballjentene har mange veier til OL i Rio. Den enkleste går gjennom Caroline Graham Hansen (20), skriver Morten P. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVERIGE ER KANSKJE favoritter, de er helt sikkert ranket høyere enn Norge på FIFAs offisielle kvinneranking (Sverige 8 - Norge 10), men det er ikke synsing og marginale forskjeller på en datamaskins resultatanalyser som avgjør kveldens OL-kvalifiseringskamp i Rotterdam. Det er spillerne og spillernes kreativitet, valg og samhandling.

ETTER Å HA sett deler av landslagstrener Roger Finjords power point-presentasjon av "hvordan slå Sverige" i praksis - hvilket betyr at bildene og videoene han har vist på skjerm er øverført til konkrete samhandlingsøvelser på treningsfeltet - er det ikke forberedelsene det vil stå på i kveld. De har vært meget grundige. Og tilnærmet optimale.

NORGES FOTBALLJENTER VET hvordan Sverige skal stoppes. Og hvordan de kan brytes ned. Kollektivt vet derfor alle hva som skal til når det handler om den første av de tre siste etappene på veien til Rio. Men Sverige kjenner også Norges svakheter og bygger sin plan og strategi på disse.

Det vil være direkte dumt å tro at ikke trener Pia Sundhage har forberedt sine fotballkvinner minst like godt som Roger Finjord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer