Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carolina Hurricanes på vei mot NHL-seier

Knuste Edmonton Oilers 5-0 i andre kamp.

(Dagbladet.no/ANB): Carolina Hurricanes-Edmonton Oilers 5-0

Hurricanes slet hardt for å vinne den første finalekampen tidligere i uka, men klarte til slutt å beseire Oilers 5-4.

Da lagene møttes på ny i Raleigh i Nord-Carolina natt til torsdag norsk tid, var det imidlertid ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Etter 5-0-seieren leder dermed Hurricanes 2-0 i kamper, før finalestriden fortsetter i Edmonton natt til søndag.

Stor målvakt

Den overlegne seieren kom ikke minst takket være fremragende målvaktspill av 22-åringen Cam Ward. Han sto for ikke mindre enn 25 redninger, og ble den første rookie på 20 år som holdt nullen i en Stanley Cup-finale.

I den andre enden av banen ble hans kollega Jussi Markkanen formelig terrorisert av hjemmelaget.

Edmonton overrasket med å sette finnen i buret etter at Dwayne Roloson pådro seg en kneskade i den første finalekampen.

Best av sju

SEIER:Her har Doug Weight akkurat økt Hurricanes\' ledelse mot Oilers i 3.periode. Carolina Hurricanes leder nå 2-0 i kamper i NHL-finalen. Fotio:AP/SCANPIX
SEIER:Her har Doug Weight akkurat økt Hurricanes\' ledelse mot Oilers i 3.periode. Carolina Hurricanes leder nå 2-0 i kamper i NHL-finalen. Fotio:AP/SCANPIX Vis mer

Markkanen kunne lite gjøre mot overmakten, som i realiteten punkterte kampen med sin 3-0-scoring helt på tampen av andre periode.

Etter det klarte ikke Edmonton å reise seg igjen, og i stedet økte Carolina ledelsen med to power play-mål.

Hurricanes er dermed to seire unna Stanley Cup-trofeet. Laget som vinner flest av de sju finalekampene står igjen som NHL-mester.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling