Carolina klar for NHL-finale

Møter Patrick Thoresens nye klubb.

Raleigh (ANB-AP): Carolina Hurricanes sikret seg den andre plassen i Stanley Cup-finalen etter 4-2 over Buffalo Sabres natt til fredag.

Det er andre gang på fire år at Carolina er klar for den prestisjefylte finalen i den nordamerikanske ishockeyligaen. Den som fikk mest skryt etter at finaleplassen var sikret, var lagkapteinen Rod Brind\'\'Amour.

– Han har hjertet og sjelen i laget. Jeg liker ikke å snakke om en enkeltspiller ettersom det går i mot hva vi tror på i garderoben. Mange gjorde en fantastisk innsats i kveld, og Rod er ikke noe unntak, sa treneren Peter Laviolette til nyhetsbyrået AP etter kampen.

Brind\'\'Amour satte inn det viktige 3-2-målet, og var også pasningslegger da Justin Williams økte til 4-2.

Selv sier ikke 35 år gamle Brind\'\'Amour så mye:

– Jeg er bare en gammel mann som strever etter å få en sjanse til å vinne. Men det var en fantastisk kamp, og jeg er stolt av gutta som aldri ga opp, sier mannen som i løpet av 17 NHL-sesonger spiller sin tredje Stanley Cup-finale og som fortsatt har til gode å vinne trofeet. (ANB-AP)

CAROLINA-JUBEL: Med 4-2 over Buffalo Sabres sikret Carolina Hurricanes seg en plass i Stanley Cup-finalen mot Edmonton Oilers. Her jubler Doug Weight for scoring. Foto: AP
CAROLINA-JUBEL: Med 4-2 over Buffalo Sabres sikret Carolina Hurricanes seg en plass i Stanley Cup-finalen mot Edmonton Oilers. Her jubler Doug Weight for scoring. Foto: AP Vis mer