Carolina snudde 0-3 til 5-4

Første stikk i NHL-finalen.

Carolina Hurricanes fikk en marerittaktig start på den første Stanley Cup-finalen i ishockey, men gjorde et uhyggelig sterkt comeback og vant kampen mot Edmonton Oilers.

Den store helten ble Rod Brind\'Amour, som utnyttet en fantastisk tabbe i Oilers-forsvaret med bare 31,1 sekunder igjen av klampen. Dermed var 0-3 snudd til 5-4 for Hurricanes.

Alt så rosenrødt ut for Oilers da norske Patrick Thoresens kommende arbeidsgiver scoret kampens tre første mål. Deretter raknet det imidlertid for kanadierne.

Ikke bare utliknet Hurricanes og var for fullt tilbake i kampen. Med under seks minutter måtte i tillegg Oilers erstatte stjernemålvakt Dwayne Rolosen med langt mindre erfarne Ty Conklin – etter at førstnevnte pådro seg en skade i en voldsom kollisjon.

Kneskaden betyr trolig at Oilers må klare seg uten sin stjernekeeper i resten av finalekampene.

(ANB-AP)

MATCHVINNER: Edmonton-keeperen depper når Carolina-spillerne feirer et mål av Edmontons Rod Brind\'Amour. Foto: Scanpix/Epa
MATCHVINNER: Edmonton-keeperen depper når Carolina-spillerne feirer et mål av Edmontons Rod Brind\'Amour. Foto: Scanpix/Epa Vis mer