Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carolina tok samme stoff som Johaug. Hun ble utestengt i to år

- Jeg deler historien min.

UTESTENGT: Dementiev, som er født i russiske St. Petersburg, har i tillegg til sin karriere som Ironman-utøver også jobbet som programleder på TV, modell og har deltatt i en rekke missekåringer. I 2008 vant hun kåringen Miss Panama. Foto: REUTERS/Adrees Latif/NTB Scanpix
UTESTENGT: Dementiev, som er født i russiske St. Petersburg, har i tillegg til sin karriere som Ironman-utøver også jobbet som programleder på TV, modell og har deltatt i en rekke missekåringer. I 2008 vant hun kåringen Miss Panama. Foto: REUTERS/Adrees Latif/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden det i forrige uke ble kjent at Therese Johaug har testet positivt på det anabole steroidet clostebol, har det handlet om lite annet.

Foreløpig er det uklart hvor lang utestengelse skiesset kan vente seg, og straffene for bruk av clostebol har variert fra én måned til fire års karantene.

28-åringen er heller ikke den eneste som ved et uhell har tatt stoffet etter råd fra en lege.

En av dem er Ironman-utøveren Carolina Dementiev fra Panama.

- Utøverne må passe på

Den 4. mai ble det kjent at Dementiev utestenges i to år etter at hun skal ha brukt en spray for å behandle sårskader hun måtte pådra seg på trening. Det bekreftes i en pressemelding.

- Saker som denne understreker bare viktigheten ved at utøverne selv har er aktive i arbeidet med å passe på at dopingreglene blir fulgt, sier Kate Mittelstadt, sjefen for Ironmans antidoping-program.

Den positive prøven ble avlagt etter arrangementet Pan American Pro Championship i januar. Mittelstadt understreker viktigheten av at utøverne tar ansvar for oppfølging selv.

- De må til enhver tid passe på at leger og trenere er klar over at de er underlagt antidoping-reglementet.

Feliz Dia atletas !! Y que el sacrificio de hoy sea siempre el éxito del mañana 💪🏼

A photo posted by Carolina Dementiev (@cdementiev) on

- Deler historien min

Dementiev, som er født i russiske St. Petersburg, har i tillegg til sin karriere som Ironman-utøver også jobbet som programleder på TV, modell og har deltatt i en rekke missekåringer. I 2008 vant hun kåringen Miss Panama.

I et innlegg på Instagram forteller hun om hvordan det ble funnet clostebol i en urinprøve hun avla i forbindelse med konkurransen, og at hun brukte sårsprayen neobol etter råd fra legen sin.

- Etter en lengre etterforskning har de funnet ut at mitt brudd på reglementet ikke var med overlegg, men jeg blir likevel utestengt i 24 måneder. Jeg deler historien min nå for at ikke flere utøvere skal gjøre den samme feilen som meg, skriver hun.

Om hun vil gjøre et comeback er usikkert, men hun skriver også at hun ikke kommer til å slutte å trene.

- Uavhengig av hva som har skjedd kommer jeg til å fortsette å trene da det er noe som gir meg glede. Jeg har møtt så mange nye venner i denne idretten, og jeg kommer til å fortsette å presse kroppen min. Den har gjort meg til en bedre person.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!