Caroline blåste til semifinale

Wozniacki sleit med vinden i US Open.

VIDERE: Caroline Wozniacki er klar for semifinale i US Open. Foto: EPA/JASON SZENES
VIDERE: Caroline Wozniacki er klar for semifinale i US Open. Foto: EPA/JASON SZENESVis mer

|||Caroline Wozniacki måtte slite like mye med den sterke vinden som med Dominika Cibulkova, men den danske jenta gikk til semifinale.

Wozniacki startet veldig bra i kvartfinalen i US Open mot slovakiske Cibulkova og vant første sett lett med 6-2, men hun fikk det tøffere i det andre settet. Da møtte hun en mye mer aggressiv slovakisk spiller og kampen sto og vippet helt til Wozniacki klarte å bryte Cibulkovas serve og gikk opp til 6-5.

Etterpå holdt hun lett sin egen serve. Dermed ble det 7-5 til Wozniacki i annet sett og seier i kampen.

- Det var virkelig vanskelig å spille på grunn av den sterke vinden. På den ene siden av banen var det ikke nødvendig mer enn så vidt å være borti ballen før den fløy av gårde, mens det på den andre siden nesten var umulig å få ballen over nettet uansett hvor hardt man traff, fortalte Wozniacki etter kampen.

Hun endte på annenplass i US Open i fjor, men har imponert så langt i år, og nå snakker flere og flere som den danske jenta som den største favoritten.

I semifinalen skal hun ut mot russiske Vera Zvonareva som tok seg videre etter å ha slått estiske Kaia Kanepi 6-3, 7-5 i onsdagens kvartfinale. Også Zvonareva måtte slite med den sterke vinden, men hadde likevel ikke så altfor store problemer med å slå motstanderen sin.

I den andre semifinalen skal belgiske Kim Clijsters ut mot Venus Williams. Mange tror det går mot finale mellom Wozniacki og Clijsters på Flushing Meadows lørdag.

(NTB)