Caroline disser skjørtejegerne

Men hun takker Donald Trump etter seieren i US Open.

FØRSTE GRAND SLAM? Caroline Wozniacki spiller for sin første Grand Slam-tittel. I fjor ble det tap i US Open-finalen, nå øyner hun revansje. Foto: STAN HONDA/AFP
FØRSTE GRAND SLAM? Caroline Wozniacki spiller for sin første Grand Slam-tittel. I fjor ble det tap i US Open-finalen, nå øyner hun revansje. Foto: STAN HONDA/AFPVis mer

||| (Dagbladet): Det er feil å si at Caroline Wozniacki er danskenes nye yndling. Det blir mer presist å si at hun er danskenes største yndling akkurat nå.

For mens norske sportsspalter fylles av Drillo, fotball og EM-kvalifisering, er danskene snart hengsleløse av begeistring for tennisesset som stormer videre i US Open.

Natt til i dag blåste hun - nesten bokstavelig talt - til en semifinale.

Mote-oppladning Wozniacki er ikke som alle andre idrettsstjerner. Hun er underlagt et knallhardt treningsregime ledet av pappa Piotr, men finner likevel plass i kalenderen til å gjøre ting hun har lyst til.

Selv om hun er i innspurten av årets siste Grand Slam-turnering, hvor hun jakter på å forbedre fjorårets finaletap.

Derfor: I stedet for å ligge på hotellrommet og mentalt forberede seg til kvartfinalen mot Dominika Cibulkova, dro Wozniacki på byen. Ikke på bar, selvsagt - men hun dro ut for å være sammen med Manhattan-eliten på New York Fashion Week-visning.

- Jeg har på meg en Angel Sanchez-kjole, Kara Ross-smykker, Stuart Weitzman-sko og Rolex-favoritten min, skrev hun på Twitter.

MOTEVISNING: Caroline Wozniacki dro på motevisning i New York før US Open-kvartfinalen. Foto: STELLA PICTURES
MOTEVISNING: Caroline Wozniacki dro på motevisning i New York før US Open-kvartfinalen. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Den danske 20-åringen er særdeles opptatt av mote og i etterkant av motevisningen diskuterte hun sko med Serena Williams på Twitter.

Kritisk McEnroe Wozniacki spiller i spesialdesignede Stella McCartney-kjoler og er ifølge noen litt vel opptatt av utseendet sitt.

- Det virker som om mote og utseendet stjeler oppmerksomheten fra tennisen som spilles noen ganger. Det er jo ikke noen skjønnhetskonkurranse, men kanskje er det bare meg som er blitt gammel og bitter. Men jeg kan ikke skjønne at de ikke heller vil spille i tøy de slipper å rette på hele tida, sa tennislegenden John McEnroe ifølge dansk TV 2 tidligere denne uka.

For Wozniacki er det ikke noe nytt å bli konfrontert med sine moteriktige tenniskreasjoner. Hun bare ler av McEnroe, som er siste frontmann blant «skjørtejegerne» som vil de korte skjørtene til livs.

- Jeg får kanskje mange mannlige fans av det korte skjørtet mitt, men det er viktig for meg at det føles godt på banen. Og selvfølgelig å se bra ut, sier hun ifølge New York Daily News.

- Takk, Trump Etter å ha vært et lysende talent i mange år, skjøt karrieren hennes virkelig fart i fjor. Hun kom til fjerde runde i Wimbledon og helt til finalen i US Open - hvor hun tapte 5-7 og 3-6 for belgiske Kim Clijsters.

Wozniacki er nå nummer to på verdensrankingen, med bare Serena Willians foran seg. Den amerikanske jenta er derimot skadd og ikke med i US Open, så Caroline er førsteseedet i New York. Danskene øyner sin første Grand Slam-triumf, men først må russiske Vera Zvonareva overvinnes i semifinalen.

Klarer hun det, kan det blir en ny finale mellom Wozniacki og Clijsters (som møter Venus Williams i den andre semien).

SKJØRTEJEGERE: John McEnroe er blant dem som vil de korte skjørtene til livs. Caroline Wozniacki er uenig. Foto: STELLA PICTURES
SKJØRTEJEGERE: John McEnroe er blant dem som vil de korte skjørtene til livs. Caroline Wozniacki er uenig. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

I kvartfinalen fikk hun støtte av Donald Trump, som spurte om han kunne sitte i VIP-boksen sammen med Carolines foreldre.

- Han ringte manageren min og spurte om han kunne sitte sammen med dem. Tusen takk for støtten, Mr. Trump, sier Wozniacki ifølge Sporten.dk.

VILLE SITTE MED FORELDRENE: Donald Trump og kona Melania Knauss spurte om å få sitte sammen med Caroline Wozniackis foreldre. Foto: JUSTIN LANE/EPA
VILLE SITTE MED FORELDRENE: Donald Trump og kona Melania Knauss spurte om å få sitte sammen med Caroline Wozniackis foreldre. Foto: JUSTIN LANE/EPA Vis mer