Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Caroline Graham Hansen og Wolfsburg vant ligaen og cupen - men får ikke lov til å feire

Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg vant både serie og cup i Tyskland, men den tradisjonsrike gullfeiringen må vente helt til september.

VANT LIGA OG CUP: Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg vant tysk liga og cup denne sesongen, men får ikke lov til å feire. Grunnen er at Wolfsburgs herrelag risikerer å rykke ned til 2. Bundesliga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT LIGA OG CUP: Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg vant tysk liga og cup denne sesongen, men får ikke lov til å feire. Grunnen er at Wolfsburgs herrelag risikerer å rykke ned til 2. Bundesliga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at klubbens herrelag mandag kan rykke ned til 2. Bundesliga, og i den situasjonen skal man ikke vise glede.

– Det er stående tradisjon at kvinnelaget inviteres til rådhuset av borgermesteren og feirer suksessesongen med tilhengerne. Men nå er alle i klubben opptatt av mennenes kvalifisering, og derfor kommer kvinnenes feiring til å avvikles i begynnelsen av neste sesong, sier klubbdirektør Tim Schumacher ifølge Deutsche Welle.

Avisen Süddeutsche Zeitung formulerer situasjonen i bilbyen slik:

– Wolfsburg er lammet. En hel by er i unntakstilstand, produksjonen i fabrikkene ligger nede, 125.000 personer sitter stille og biter negler i sine hjem med engstelige hjerter. Slik er det iallfall om vi skal tro klubben: Fordi Wolfsburgs herrelag kjemper for å overleve, er all glede forbudt.

Kvinnelaget sikret seriegullet for en drøy uke siden og slo Sand 2-0 i lørdagens cupfinale.

Mennene slo Eintracht Frankfurt 1-0 i første kvalifiseringskamp takket være en feildømt straffe. Returkampen på bortebane spilles mandag kveld.

(NTB)

Hele Norges coronakart