Carragher: - Riise vil finne en veldig god klubb

Dagbladet.no møtte Liverpool-klippen.

OSLO PLAZA(Dagbladet.no): Alt tyder på at John Arne Riise har spilt sin siste kamp for Liverpool, etter sju sesonger og nesten 350 kamper i den røde drakta.

Nordmannen har ventet lenge på å bli tilbudt ny kontrakt, men har ifølge Liverpool Echo fått beskjed om at han er uten framtid i klubben etter sesongslutt.

En som fortsatt nyter stor tillit hos Rafael Benitez er Jamie Carragher, Liverpools visekaptein og kanskje aller mest lojale spiller.

Midtstopperen ser hvilken vei det bærer for Riise - men er sikker på at nordmannen fortsatt har et godt navn i England og Europa. - Ja, definitivt. Han har vært en stor spiller for Liverpool i 6-7 sesonger nå, med rundt 350 kamper og mange mål. Han har vunnet Champions League og alderen er fortsatt på hans side. Manageren har åpenbart bestemt seg, slik det ser ut nå. Men han kommer til å finne seg en god klubb, for han har spilt på et høyt nivå i lang tid, sier Carragher. 

Før han presiserer:

Hvis han drar fra Liverpool, tror jeg han vil finne seg et veldig godt lag, sier Carragher til Dagbladet.no.

Mener Riise kan være stolt

Riises en gang så giftige venstrefot holdt ikke sedvanlig standard i sesongen som var. Kanonene som har kjennetegnet ham tidligere var fraværende - og den eneste keeperen han overlistet var sin egen.

Carragher: - Riise vil finne en veldig god klubb

Men om presisjonen har tapt seg, forsikrer Carragher om at kraften er den samme.

- Jeg har blitt truffet noen ganger av Riise-skudd, og det er veldig smertefullt, smiler han.

- Hvordan vil du beskrive karrieren han har hatt i Liverpool?

- Den har vært stor. Han har vunnet Champions League, som er det gjeveste en spiller kan oppnå. Han har spilt hver uke for en klubb av Liverpool størrelse - vi har mange gode spillere, og han har spilt 350 kamper. John Arne er aldri skadet, som viser hvor profesjonell han er, og ikke minst at han tar vare på seg selv. Han kan se tilbake på tida i Liverpool - om den da er over, han er jo fortsatt i klubben - og være stolt over det han har oppnådd, sier Carragher.

Ser fram mot VIF-kamp

Forsvarsklippen er en snartur innom Norge for å se på mulighetene for å åpne en sportsrestaurant i Oslo.

- Vi har allerede en i Liverpool, Café Sports England, og nå ser vi på forskjellige steder i flere land. Kanskje åpner vi en her i Oslo. Vi får se hva som skjer, det må føles riktig. Men det ville være flott om det ble noe her, sier Carragher.

I videoen over snakker Carragher også om Liverpools planlagte sommerbesøk i Norge, kampen mot Vålerenga, det pågående europamesterskapet i fotball og skuffelsen over at England mislyktes i kvaliken.

I videoer som vil bli publisert på Dagbladet.no i tida framover får du høre hva Carragher tenker om:

•  Liverpools muligheter for å hamle opp med Manchester United, Chelsea og Arsenal kommende sesong

• Hvordan det er å bryne seg på John Carew

• Hvem som er mest forfengelig i Liverpool-garderoben

• ...samt en fotballduell mot Dagbladet.no.

<B>LAGKAMERATER SIDEN 2001:</B> John Arne Riise og Jamie Carragher.