Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carragher æret - Gerrard stjal showet

Puttet tre i 500-kampen til kompisen.

(Dagbladet.no) Liverpool - Luton 5-0 (omkamp i FA-cupen). Det er godt mulig Liverpools amerikanske eiere vil kvitte seg med Rafael Benitez, og supporterne svarte med å protestere mot dem i de mykeste setene på VIP-tribunen. Dette så imidlertid ikke ut til å plage spillerne tirsdag kveld.

De lekte nemlig med svake Luton - som ligger 62 plasser under rødtrøyene i ligasystemet. Bakerst sto jubilanten Jamie Carragher, som spilte sin 500. kamp for Liverpool.

Han ble hedret med æresvakt før kampen - og han kunne svart med æresvakt for resten av gutta omtrent gjennom hele oppgjøret. For det er nok ikke mange av de 500 kampene som har kostet ham så lite svette som denne FA-cupomkampen.

Steven Gerrard æret også kameraten Carragher. Først ved å overlate kapteinsbindet til midtstopperen - og deretter ved å score hattrick for 500-kampersmannen.

To tall illustrerer hvor lekende lett Liverpool vant. De hadde 22 skudd på mål i løpet av kampen. Luton hadde null.

Enveiskjøring

Liverpool kjørte på fra start, for å få det viktige førstemålet. Det er aldri moro for storlagene å stange og stange i slike kamper, så rødtrøyene jaktet på en tidlig scoring.

Men den lot vente på seg.

ENKELT HATTRICK: Steven Gerrard scoret lekende lett tre mål - i løpet av 20 minutter. Liverpool gjorde som de ville mot svake Luton. Foto: AP
ENKELT HATTRICK: Steven Gerrard scoret lekende lett tre mål - i løpet av 20 minutter. Liverpool gjorde som de ville mot svake Luton. Foto: AP Vis mer

Hjemmelaget hadde full kontroll, men sleit med å komme seg til de virkelig feite sjansene. Luton lå bakpå, og nektet dem rom. De gangene gjestene vant ballen, klarte de nesten ikke komme seg over på Liverpools banehalvdel.

Dermed måtte jo målet nesten komme. Et halvt minutt inn i tilleggstida i første omgang lyktes Ryan Babel endelig. Han hadde prøvd seg flere ganger tidligere i kampen, uten å få skikkelig treff.

Rett før hvilen kom han seg fri og skjøt hardt langs bakken fra skrått hold. Kula gikk i lengste hjørnet - til en høyst fortjent ledelsen.

Alt gikk i mål

Luton benyttet seg av sjansen for halvannen uke siden, da Liverpool skuffet stort på Kenilworth Road. I kveld hadde ikke The Hatters noen sjanse.

De klønet det ofte til for seg selv, og utover i 2. omgang rant målene inn.

Først doblet Steven Gerrard ledelsen da han stupheadet ballen i mål etter at Peter Crouch nikket den ned i feltet. Fem minutter etter var det midtstopper Sami Hyypiäs tur til å score, på et innlegg fra Gerrard.

Han ordnet selv 4-0 etter en drøy time da han bredsidet ballen i et nesten tomt mål fra 10-12 meter.

image: Carragher æret - Gerrard stjal showet

Fire mål på under 20 minutter, og da var kampen punktert for lenge siden.

18 minutter før slutt lurte et utoverskrudd Gerrard-skudd Luton-keeperen, og hattricket var et faktum. Bare sekunder etter dette gikk landslagsspilleren av banen.

Det virket omtrent som alt Liverpool prøvde seg på endte med scoring etter pause.

Reddet økonomisk

I forkant av kampen ble kriserammede Luton reddet av ei investorgruppe ledet av tv-anker Nick Owen. Selskapet har tatt opp lån og vil trolig gjennomføre kjøpet av klubben i februar, melder BBC.

- Jeg håper dette betyr slutten på problemene i klubben, sier administrator Brendan Guilfoyle.

Luton ble satt under administrasjon i fjor høst og fratatt ti poeng, på grunn av store økonomiske problemer.

På grunn av dette poengfratrekket sliter klubben i bunnen av League One og manager Kevin Blackwell sitter på en oppsigelse.

Men selv om Luton ser ut til å være reddet økonomisk, klarte ikke spillerne redde seg unna en total ydmykelse på Anfield.

IKKE MYE Å GJØRE: Jamie Carragher hadde ikke mye å gjøre i jubileumskampen. Det var ikke nødvendig å hoppe i duellene en gang.
BLIR HAN? Liverpool-fansen protesterte mot de amerikanske eiernes planer om å erstatte Rafael Benitez.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media