VILLE HJEM, ENDTE I UNITED: Michael Owen overgang til Manchester United falt ikke i god Liverpool-jord. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton
VILLE HJEM, ENDTE I UNITED: Michael Owen overgang til Manchester United falt ikke i god Liverpool-jord. Foto: REUTERS/Cathal McNaughtonVis mer

Carragher ber Liverpool-fansen hylle Owen

Forstår at spissen valgte United.

||| (Dagbladet): I morgen belønnes Jamie Carragher med en testimonialkamp på Anfield, som takk for lang og tro tjeneste.

32-åringen har samlet gamle Liverpool-stjerner til match mot byrival Everton. En av dem er Michael Owen, som spilte for Liverpool mellom 1996 og 2004.

Manchester United-spissens opptredenen i gamletrøya skaper irritasjon hos begge sett fans, og Carragher frykter at 30-åringen får en fiendtlig velkomst på Anfield.

- Jeg håper ikke dette påvirker mottakelsen, jeg synes han fortjener en stor takk for alt det han gjorde for Liverpool. Han var en fantastisk spiller. Helt der oppe blant de store, med tanke på hva han utrettet her, sier Carragher.

Nedadgående karriere Stopperen mener Owens karriere har skranglet siden han forlot Merseyside.

- Da han gikk til Manchester United hadde var karrieren hans på en nedadgående kurs. Han innrømmer det selv. Sjansen til å flytte til en av verdens største klubber var vanskelig å si nei til, sier Carragher.

Dessuten:

- Klubbskiftet hans gjorde noen folk opprørte, men han måtte gjøre det som var best for ham selv og hans familie. Barna hans starter på skole nå, og han ville flytte hjem. Det bidro også.

TRO TJENESTE: Jamie Carragher har bare spilt for Liverpool. Men som guttunge holdt han med Everton. Foto: REUTERS/Phil Noble
TRO TJENESTE: Jamie Carragher har bare spilt for Liverpool. Men som guttunge holdt han med Everton. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Carragher ser at Owens avskjed med Liverpool, han dro til Real Madrid for seks år siden, ikke var den beste. Men han peker på at United-legenden Bobby Charlton også har stilt opp i Liverpool-trøya, i æreskampen for Tommy Smith.

- Jeg tror det var verre, var det ikke det? Men det blir bra for mange av disse spillerne å få anerkjennelse av publikum, sier 32-åringen.

Ville stilt opp selv Også Danny Murphy, Jerzy Dudek, Luis Garcia og Emile Heskey får et gjensyn med Anfield i kampen i morgen, og Carragher sier at han også ville takket ja dersom han var en eks-spiller som ble invitert tilbake.

- Hvis det var meg som var i den situasjonen, at jeg hadde flyttet vekk fra Liverpool, så ville jeg elsket å fått spille på Anfield igjen. Jeg ville trukket på meg den røde trøya igjen, sier Carrahger.

Inntektene fra Carragher-kampen, samt gallamiddagen seinere på kvelden i morgen, går til lokale veldedige organisasjoner.

GJENFORENES: Michael Owen skal spille på lag med sin gamle spissmakker i Liverpool, Emile Heskey, i morgen. REUTERS/Ian Hodgson
GJENFORENES: Michael Owen skal spille på lag med sin gamle spissmakker i Liverpool, Emile Heskey, i morgen. REUTERS/Ian Hodgson Vis mer