Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carragher i samtaler med politiet, mens mannen som filmet spyttingen trues på livet

Jamie Carragher får ikke lov til å være ekspert på Sky Sports ut sesongen. Han må også ha en samtale med politiet etter spyttingen mot en 14 år gammel jente og hennes far.

I HARDT VÆR: Liverpool-profil Jamie Carragher. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Liverpool-profil Jamie Carragher. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det er Liverpool Echo som skriver at det lokale politiet i Manchester vil ta en prat med den tidligere Liverpool- og landslagsspilleren Jamie Carragher, som spyttet mot en 14 år gammel jente og jentas far på motorveien da partene satt i hver sin bil.

- En politietterforskning har blitt satt i gang og vi har snakket med eieren av videoen. Vi forsøker å snakke med alle parter som er involvert, sier en talskvinne for Greater Manchester Police til lokalavisa.

Andy Hughes fikk en advarsel av politiet for å ha filmet med mobilen mens han kjørte. BBC skriver på sin side at Jamie Carragher ikke vil få noen straff siden han ikke har blitt anmeldt.

Tidligere i dag kom beskjeden om at Carragher ikke får ikke jobbe som Sky Sports-ekspert resten av denne sesongen.

Får jobbe i Viasat

Han får imidlertid lov til å jobbe som Viasat-ekspert igjen for de skandinaviske landene Sverige, Danmark og Norge, så fort det spilles kvartfinaler i Champions League. Han var utelatt fra gårsdagens Viasat-kamper i turneringen.

Peter Nørrelund, som er CEO i MTG Sport, forklarer beslutningen slik i en pressemelding:

- Jeg har nettopp snakket med Jamie Carragher, som også til meg har beklaget sin oppførsel i helgen. Det skal ikke herske noen tvil om at han angrer dypt på episoden og er rystet over sin egen oppførsel.

- Jamie har unnskyldt overfor den pårørende familien som han også er i dialog med, da de står i en vond situasjon der de blant annet blir sjikanert på sosiale medier. Det er en riktig vond situasjon, men når det er sagt så mener jeg ikke det er riktig at en enkelt feiltagelse skal ha så alvorlige konsekvenser at vi ikke lengre kan ha Jamie Carragher med på laget. Derfor er han tilbake på fotballbanen for MTG når de spilles kvartfinaler i starten av april. Hvilke kamper han vil være til stede på vil bli besluttet på fredag, når vi vet hvilke lag som møtes, sier Nørrelund.

Dødstrusler

Mannen som filmet hendelsen, Andy Hughes, har på sin side fått dødstrusler etter at videoen spredte seg i medier og sosiale medier.

- Vi har tatt dekning. Det er veldig bekymringsfullt, sier Andy Hughes til Daily Mirror.

- Jeg har mottatt trusler, dødstrusler og all slags hets, og jeg vet ikke hvordan jeg skal takle det. Jeg er bekymret for min datters sikkerhet, det er jeg virkelig, sier han videre.

Det fikk Jamie Carragher til å ta til sosiale medier for å be folk om å la Andy Hughes være i fred:

Ble filmet

Carragher ble altså filmet på motorveien i kjølvannet av Manchester Uniteds 2-1-seier over Liverpool. Videoen, som dukket opp i Daily Mirror, viser hvordan faren roper: «Jamie! 2-1. 2-1.», samtidig som Carragher ruller ned vinduet.

- 2-1. 2-1, sier faren, før Jamie Carragher svarer med et «Yeah» og sender en spyttklyse i retning bilen hvor det sitter en jente i passasjersetet.

- Han spyttet på meg, sier jenta etter at Carragher har kjørt unna.

- Jamie Carragher spyttet på datteren min. Fint. Veldig fint, Jamie Carragher, sier faren.

Det er tydelig at jenta er flau over farens oppførsel. Hun ba ham slutte å slenge med leppa til Carragher allerede før han spyttet.

14-åringen og faren skal ha vært Manchester United-tilhengere.

Carragher har måttet tåle mye kritikk etter spyttingen, og flere ønsker at han skal miste jobben som ekspert.

Har unnskyldt seg

Carragher har flere ganger unnskyldt oppførselen sin og uttalt at han vil ta en ny prat med familien.

«Det var overhodet ikke greit og jeg har personlig beklaget til hele familien i kveld. Jeg fikk slengt dritt etter meg 3-4 ganger på motorveien mens jeg ble filmet og jeg mistet besinnelsen. Det er ingen unnskyldning. Jeg beklager», skrev Carragher på Twitter like etter hendelsen.

Den 14 år gamle jentas mor gikk seinere ut i engelsk presse og ba om at Jamie Carragher ikke skulle miste jobben i Sky Sports som følge av opptrinnet. Det samme gjorde ektemannen.

Det er uvisst om Carragher kommer tilbake som Sky Sports-ekspert fra neste sesong. Partene skal diskutere dette etter inneværende sesong.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!