SETTER SLUTTSTREK: Liverpool-forsvarer Jamie Carragher gir seg som profesjonell fotballspiller etter sesongen. Han har spilt over 700 A-kamper for rødtrøyene. Foto: Paolo Giovannini/AP Photo.
SETTER SLUTTSTREK: Liverpool-forsvarer Jamie Carragher gir seg som profesjonell fotballspiller etter sesongen. Han har spilt over 700 A-kamper for rødtrøyene. Foto: Paolo Giovannini/AP Photo.Vis mer

Carragher legger opp

Liverpool-bautaen gir seg etter sesongen.

(Dagbladet): Torsdag kom meldingen om at Liverpools Jamie Carragher legger opp som profesjonell fotballspiller etter inneværende sesong.

Forsvarsspilleren har hatt en lang og suksessrik karriere på Anfield, siden han kom til klubben som niåring. Carragher debuterte for Liverpools førstelag mot Middlesrough i januar 1997, og har siden den gang spilt mer enn 700 A-kamper for klubben - bare Ian Callaghan har spilt flere.

For å unngå spekulasjoner rundt sin egen fremtid, annonserer 35-åringen nå at han gir seg ved sesongslutt. Carragher sier til Liverpools offisielle hjemmeside at han vil konsentrere seg om å hjelpe Brendan Rodgers' mannskap til suksess i Premier League og Europaligaen.

- Det sier alt om Jamies uegoistiske natur, at selv når han annonserer at han legger opp, setter han laget og klubben foran seg selv. Slik har han vært gjennom hele karrieren, skryter Liverpools daglige leder, Ian Ayre.

Gir alt ut sesongen
- Dette blir min siste sesong i Liverpool og som profesjonell fotballspiller. Jeg sier fra nå fordi jeg ikke vil at manageren eller klubben skal behøve å svare på spørsmål om min fremtid, når jeg allerede har bestemt meg for hva jeg kommer til å gjøre, sier Carragher.

- Jeg vil gi alt for Liverpool ut sesongen, slik jeg har gjort hele karrieren, siden jeg kom til klubben som niåring. Det har vært et privilegium og en ære å representere denne fantastiske klubben over en så lang periode som jeg har gjort, og jeg er utrolig stolt over å ha gjort det.

Takker fansen
Carragher fortsetter med å takke supporterne.

- Jeg er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått gjennom karrieren min. Det er mange minner jeg har lyst til å dele, og mange jeg har lyst til å takke, men dette er ikke riktig tidspunkt for det.

Liverpool-veteranen forteller at han ikke kommer til å kommentere det planlagte karrierepunktumet før etter sesongslutt.

TROFÉ: Jamie Carragher har vunnet blant annet Champions League, UEFA-cupen, Ligacupen (tre ganger) og FA-cupen (to ganger). Her poserer han (t.h.) med Ligacuptrofeet i 2012, sammen med sønnen James og Liverpool-kaptein Steven Gerrard. Foto: Eddie Keogh/REUTERS.
TROFÉ: Jamie Carragher har vunnet blant annet Champions League, UEFA-cupen, Ligacupen (tre ganger) og FA-cupen (to ganger). Her poserer han (t.h.) med Ligacuptrofeet i 2012, sammen med sønnen James og Liverpool-kaptein Steven Gerrard. Foto: Eddie Keogh/REUTERS. Vis mer

- Grunnen til det er at fokuset vårt må være på å ende så høyt som mulig på Premier League-tabellen, og samtidig prøve å vinne Europaligaen, som er det eneste trofeet vi nå realistisk kan kjempe om å vinne.

Ian Ayre skryter voldsomt av den lojale forsvareren.

- Alle i fotballverdenen ved at Jamie Carragher har vært en koloss for Liverpool FC. Du har ikke en karriere som strekker seg over tre tiår på dette nivået, dersom du ikke er en eksepsjonell spiller.

- I tillegg står han for, og forfekter, alle de verdiene klubben var tuftet på, og som den fortsatt står for, sier Ayre.

Han forteller at klubben, i tråd med Carraghers egne ønsker, vil vente til sesongslutt med å gi ham den anerkjennelsen karrieren hans fortjener.

Merittert spiller
Jamie Carragher debuterte for det engelske landslaget i 1999, og representerte England i EM i 2004, samt VM i 2006 og 2010. Han fikk totalt 38 landskamper, og har vært med på å vinne blant annet Champions League, UEFA-cupen, Ligacupen (tre ganger) og FA-cupen (to ganger). Han ble kåret til årets spiller i Liverpool i 2005 og 2007, og stemt inn på årets lag i Premier League i 2006.

TAKKER FANSEN: - Jeg er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått gjennom karrieren, sier Jamie Carragher. Foto: Adrian Dennis/AFP PHOTO
TAKKER FANSEN: - Jeg er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått gjennom karrieren, sier Jamie Carragher. Foto: Adrian Dennis/AFP PHOTO Vis mer