Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carragher mener dette er tidenes beste høyreback i Premier League

Liverpool-legenden tar ut sin drømmeellever.

VENNER IGJEN: Jamie Carragher og Gary Neville var mr. Liverpool og mr. United da de var aktive fotballspillere. De to havnet dermed ofte i heftige diskusjoner på banen, men nå arbeider begge i Sky Sports og Carragher mener Neville er tidenes beste PL-høyreback. Foto: AP Photo/Jon Super
VENNER IGJEN: Jamie Carragher og Gary Neville var mr. Liverpool og mr. United da de var aktive fotballspillere. De to havnet dermed ofte i heftige diskusjoner på banen, men nå arbeider begge i Sky Sports og Carragher mener Neville er tidenes beste PL-høyreback. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Liverpool-legenden Jamie Carragher har tatt ut en ellever av det han mener er de beste spillerne i Premier League-æraen.

Til tross for at han var kaptein for Liverpools erkerivaler, velger Carragher å ta ut Gary Neville på høyrebacken i sin drømmeellever.

- Høyrebacken, dessverre, må være Gary Neville! Toppspiller, som også var svært profesjonell. Kan bli utfordret av Zabaleta i årene som kommer, jeg krysser fingrene!!, sier han til Daily Mail.

Fem United-spillere Manchester United er klubben som har satt størst stempel på moderne engelsk fotball, med sine 13 gull siden Premier League ble stiftet i 1992.

Selv om Jamie Carragher (36) tilbragte hele sin karriere i Liverpool, velger han å ta ut hele fem United-spillere i sin drømmeellever. Slik forklarer han det:

- Schmeichel er umulig å komme unna. Roy Keane må være på hvem som helst sin midtbane. Cristiano Ronaldo er den beste spilleren i verden nå, og spiller på høyrekanten. Ryan Giggs er selvskreven som den mestvinnende spilleren i Premier League, sier Carragher.

Blant sine gamle lagkamerater er det bare én eneste spiller han vurderer som god nok, nemlig Steven Gerrard.

- Steven Gerrard vil spille ved siden av Keane. Scholes og Lampard var nærme, men han har x-faktoren, sier Carragher.

Også på venstrebacken kunne det fort vært enda en United-spiller, men Ashley Cole vant frem foran Patrice Evra og Denis Irwin.

- Den beste spilleren vi har sett På topp velger Carragher Thierry Henry og Alan Shearer. Shearer fordi han er Premier Leagues toppscorer gjennom tidene, og Henry fordi han er tidenes beste PL-spiller.

USTOPPELIG: Jamie Carragher mener Thierry Henry er den beste spilleren man har sett i Premier League. Foto:REUTERS/Nigel Roddis
USTOPPELIG: Jamie Carragher mener Thierry Henry er den beste spilleren man har sett i Premier League. Foto:REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Thierry Henry, den beste spilleren vi har sett i Premier League, spiller rett bak Shearer til venstre der han var ustoppelig, forklarer Carragher.

I posisjonen han selv spilte i, mener han en Chelsea-spiller er den beste i nyere tid.

- Den beste midtstopperen i Premier League-æraen for meg, er John Terry.

Carragher la fotballskoene på hylla i 2013, og har siden den gang arbeidet som fotballekspert i Sky Sports-studio sammen med blant andre nettopp Gary Neville. I tillegg er han spaltist i Daily Mail.

Forsvarsveteranen har vært kritisk til sin gamle klubb denne sesongen, og har blant annet sagt at han tror Liverpool kommer til å slite med å nå topp-4.

Merseyside-klubben reiser til Burnley 2. juledag, og både klubbens manager Brendan Rodgers og Liverpools fans vil nok forvente seier mot klubben som ligger på 18. plass i Premier League.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media