<strong>PÅ BESØK I OSLO:</strong> Dagbladet møtte Jamie Carragher i forbindelse med en Champions League-sending. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
PÅ BESØK I OSLO: Dagbladet møtte Jamie Carragher i forbindelse med en Champions League-sending. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Carragher om Liverpools utvikling: - Hadde jeg aldri trodd

Jamie Carragher er overrasket over hvor mye som har skjedd på tre år. Han mener Jürgen Klopp har gitt Liverpool grunn til håp og optimisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Liverpool - Røde Stjerne 21.00 (Viasat 1)

- Hei, hvordan går det?

Den tidligere Liverpool-stopperen Jamie Carragher (40) hilser pent. Vi er i MTGs lokaler på Økern i Oslo i forbindelse med Liverpools gruppespillkamp mot Napoli.

Carragher begynte i jobben som Champions League-ekspert for MTG august 2017 og er endelig på plass i hovedstaden som ekspert. Det er en hektisk dag for briten, som møter oss på en sofa under tidligkampen mellom PSG og Røde Stjerne.

Den franske seriemesteren knuser til slutt laget fra Beograd med hele 6-1 denne kvelden. Seinere skal det vise seg at kampen mulig har vært offer for kampfiksing.

Forrige sesongs Champions League-finalist Liverpool går på sin side på et 0-1-nederlag mot Napoli, og må dermed slå Røde Stjerne for å kunne ta tilbake kommandoen i gruppa.

Carragher tror Liverpool kan gjenta bedriften fra forrige sesong, da Real Madrid til slutt sto i veien for etterlengtet sølvtøy.

- Ja, uten tvil. De har en bedre tropp denne sesongen. De kom til finalen, men de tapte fordi de manglet kvalitet på midtbanen i finalen mot Real Madrid. Kanskje Keita vil endre det, kanskje en ny signering i januar vil tilføre det. Jeg mener Liverpool og Manchester City er to av de beste lagene i Europa nå, sier Carragher, som lister opp flere favoritter til Champions League-trofeet:

- Du har selvfølgelig PSG også. Bayern München er alltid der også. Juventus er også sterke nå. Det interessante nå er at jeg ikke tror det blir Real Madrid, så det store spørsmålet er hvem. Men det blir nok et av storlagene, sier han om bataljen i Europas gjeveste klubbturnering.

<strong>MTG-EKSPERT:</strong> Jamie Carragher. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
MTG-EKSPERT: Jamie Carragher. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Tre års tørke

Liverpool-manager Jürgen Klopp har fortsatt ikke vunnet noe med Liverpool. Etter tre år i sjefsstolen på Anfield, har tyskeren tapt to finaler i Europa (Sevilla i Europa League i tillegg til Champions League-finalen mot Real Madrid forrige sesong).

Så hva gjør slike finalenederlag med mentaliteten til spillerne?

- Det viser at de er gode nok til å komme til finalen. Kanskje det gir dem litt mangel på tro når de kommer til finalen, at de ikke vil gå hele veien og vinne et stort trofé. Fram til du vinner det første store trofeet, trenger du at den selvtilliten slår inn for framtida, sier Carragher.

- Det ville vært fint for Liverpool å vinne et trofé for noen år siden, men jobben Klopp har gjort fra Europa League til Champions League ... du ser et helt annet Liverpool-lag nå. Det er hans lag nå. Et av de beste lagene i Europa. Et av de beste lagene i Premier League. Men kan de vinne Premier League eller Champions League? Det er det store presset som hører med å lede Liverpool, sier han.

- Kan de ta med seg noe positivt fra tapet i Kiev?

- Å ja, ja. De vet nå at de er et av de beste lagene i Europa. På bakgrunn av det, ga det dem troen på at de kunne slå Paris Saint-Germain i gruppespillet. Så jeg tror Liverpool tror de kan nå veldig langt i denne turneringen på grunn av det som skjedde forrige sesong. Så det er mye positivt å ta med seg. Å få Anfield-publikummet med seg igjen, spenningen med å spille i Champions League og at resten av Europa nå vet at Liverpool er farlige, svarer Carragher, som er imponert over at Liverpool slo tilbake så raskt etter det forsmedelige tapet mot Real Madrid.

- Ja, for når du taper Champions League-finalen kan det noen ganger gi en bakrus, fordi det er så skuffende å tape en finale. Det er så stort å vinne, men så tungt å tape. Det fantastiske med manageren de har er karakteren og personligheten hans, som løfter folk opp. Du kan se det med Liverpool i starten av denne sesongen, sier Carragher.

De røde har fortsatt ikke tapt i hjemlig serie etter ni spilte kamper (7-2-0) og slo PSG i åpningskampen (3-2 på Anfield).

- Veldig nære

For litt mer enn tre år siden satt Jamie Carragher sammen med Thierry Henry i studio til engelske Sky Sports da meldingen om at Brendan Rodgers hadde fått sparken tikket inn på direkten. Se video litt lenger ned i artikkelen.

Noen dager seinere ble Klopp ansatt som ny manager. Resten er historie.

- Hadde du trodd Liverpool ville være der de er i dag for tre år siden?

- Nei, svarer Carragher og puster ut.

- Å komme tilbake til Champions League-finalen så raskt. Snakket om at Liverpool er den største utfordreren til Manchester City. Laget Liverpool har, spillerne de henter inn nå, det viser personligheten til Klopp. Det var vanskelig å starte med den troppen som Brendan Rodgers etterlot seg, den var ikke fantastisk. Men å snu det slik han har gjort, å få en av de beste keeperne i verden, en av de beste midtstopperne i verden, en av de beste angrepstrioene i verden. Han har gjort en fantastisk jobb.

Carragher tror det kan være slutt på trofétørken i Liverpool når vi kommer til mai. Og han ser ikke bort fra at Liverpool nå har fått den siste puslespillbiten på plass for å gå helt til topps i Champions League.

- Ja, det tror jeg. Jeg syns de er veldig nære. Det er mange lag der, du trenger litt flaks, du trenger at de beste spillerne er i form på tidspunktet. Liverpool var uheldige som mistet Salah i Champions League-finalen slik de gjorde. Du trenger den flaksen. Det som skjedde med baklengsmålet, målet til Bale var tidenes treff, så du trenger ting for å gjøre framskritt, men det er ikke noen tvil om at det er kvalitet der og med litt flaks vinner de noe stort, sier Carragher.

- Må Klopp vinne noe denne sesongen?

- Nei, jeg tror ikke han MÅ. Det vil være fantastisk hvis han gjør det. Jeg tror ikke folk vil si at han må forlate klubben hvis han ikke gjør det. Jeg tror Liverpool-supportere vil akseptere det de neste to eller tre åra, med fotballen og entusiasmen. Selvfølgelig vil du vinne et trofé, men det er ikke så mange managere i verden som kan konkurrere med Klopp. Hvis Klopp drar om et år eller to, hvem skal erstatte ham?

<strong>HAR TROEN PÅ LIVERPOOL:</strong> Jamie Carragher. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
HAR TROEN PÅ LIVERPOOL: Jamie Carragher. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Ikke noe press

Carragher peker på at det er en harmonisk spillergruppe på Anfield, noe videoer fra sosiale medier også vitner om.

- Det kommer fra Klopp. Alle disse tingene. Å få Van Dijk til å komme, å få Allison til å komme. Det er greit å ha penger, men du må få dem til å komme til klubben og Klopp er den avgjørende faktoren. Jeg tror ikke det er noe stort press på Klopp å gjøre noe i Liverpool. Han må bare fortsette i samme spor, fortsette å forbedre ting og krysse fingrene for at noe stort skjer, sier Carragher.

Carragher spilte selv 17 sesonger i Liverpool uten å vinne Premier League. Samtidig var han med på å vinne Champions League i 2005. Han er ikke i tvil om hva som er viktigst for Liverpool denne sesongen.

- Jeg mener det viktigste er Premier League for Liverpool. Champions League er en cup, alt kan skje. Du kan vinne den, du kan ryke ut av gruppa. En dårlig dommeravgjørelse kan gjøre at du ryker ut, så Klopp vet det. I Premier League, over 38 kamper, vet du hvilket lag som er det beste, og det er hovedmålet for Liverpool denne sesongen, sier den tidligere stopperen.

Og på veien mot det målet er det et stort hinder: Manchester City og klubbens spanske manager Pep Guardiola.

- Jeg mener Liverpool er et av de sterkeste lagene i Premier League. Det store problemet er at Manchester City er et fantastisk lag og har en fantastisk manager. De andre Manchester City-managerne har ikke vært like god som denne (Pep Guardiola journ.anm.), så det kan være det eneste problemet for Jürgen Klopp og som kan stoppe ham fra å vinne Premier League-tittelen, sier Carragher, som velvillig stiller opp for Dagbladets fotograf, før han haster videre for å gjøre seg klar til direktesending i pausen.

Han er tross alt på jobb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer