Carragher spår langvarig Liverpool-nedtur

Veteranen ber om tålmodighet.

FORNØYD MED 0-0: Her stopper Pepe Reina Utrechts Ricky van Wolfswinkel, med Jamie Carragher til høyre i går kveld. Det nederlandske laget skapte mest i kampen, som endte målløst. Foto: REUTERS/Jerry Lampen
FORNØYD MED 0-0: Her stopper Pepe Reina Utrechts Ricky van Wolfswinkel, med Jamie Carragher til høyre i går kveld. Det nederlandske laget skapte mest i kampen, som endte målløst. Foto: REUTERS/Jerry LampenVis mer

|||(Dagbladet): Liverpool er for tida en klubb uten hårete mål.

Da Liverpool spilte 0-0 borte mot Utrecht i Europa League i går var manager Roy Hodgson egentlig ganske fornøyd:

- Det var et godt poeng fordi vi visste at det kom til å bli en tøff kamp.

Klubben har tapt mot Northampton i ligacupen og ligger på 16. plass i ligaen etter én seier på seks forsøk.

Nå ber Liverpool-veteran Jamie Carragher om tålmodighet.

Ny sjef 32-åringen forteller i et intervju med lokalavisa Liverpool Echo at det vil ta lang tid før klubben med 18 ligamesterskap igjen kan konkurrere med de aller, aller beste.

Også han var fornøyd med målløst mot Utrecht i går kveld, men han erkjenner at laget kan bli mye bedre.

- Jeg vet at alle tror at når du får en ny manager så begynner du å vinne hver eneste uke, men i Gerard Houlliers første sesong havnet vi på sjuende plass. Og i Rafas ble vi nummer fem. Det er ikke alltid slik at en ny manager endrer på alt, sier Carragher og slår fast:

- Vi tok sjuendeplassen i fjor fordi vi var det sjuende beste laget i ligaen.

Han er født og oppvokst i Liverpool, mens Hodgson kom til Anfield som erstatter for Rafa Benitez i juni.

Pause - Vi kommer ikke til å plutselig gjøre fantastiske ting. Som jeg sier, vi er i ferd med å gjøre en jobb her og vi må bare komme oss gjennom det, sier Carragher.

32-åringen sier ikke hva målet er for sesongen, offisielt håper Liverpool på en fjerdeplass som gir Champions League. Søndag møter klubben Blackpool, et lag som har overrasket stort etter opprykket.

- Vi sa vi trengte en seier mot Sunderland etter Northampton-kampen, ikke sant? Hver eneste Liverpool-kamp du spiller er avgjørende.

Mot Sunderland ble det bare ett poeng. Før landslagspausen vil Carragher ha tre, fordi det gir en god følelse uten kamper i to uker.

- Men Blackpool har vært sesongens overraskelse. Og de kommer til å være desperate etter å gjøre et inntrykk på Anfield. Nå må vi bare matche ensusiasmen deres, sier Carragher.

Mangler fire venstrebacker Hodgson har ikke bare poengnøden å bekymre seg for, før Blackpool-kampen har klubben ikke en eneste frisk venstreback. Både Paul Konchesky, Fabio Aurelio, Daniel Agger og Martin Kelly er skadd.

Bare sistnevnte kan bli klar, eller er alternativet 17-årige Jack Robinson.

- Kelly har et kneproblem, så det kan bli enda en venstreback ute for oss. Jeg vet ikke hvor ille det er, vi får vente og se. Det positive er at Steven Gerrard er tilbake, og vi kommer til å være veldig motivert søndag, sier Hodgson til Liverpools hjemmeside.

VENSTREBACK-KRISE: Roy Hodgson kan bli nødt til å stille med en 17-åring mot Blackpool søndag. Foto: REUTERS/Michael Kooren
VENSTREBACK-KRISE: Roy Hodgson kan bli nødt til å stille med en 17-åring mot Blackpool søndag. Foto: REUTERS/Michael Kooren Vis mer