VAR ALDRI TRUET: Her setter David N'Gog inn 2-0 mot et West Ham-lag som på ingen måte så ut til å spille med kniven på strupen. Liverpool vant til slutt 3-0. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
VAR ALDRI TRUET: Her setter David N'Gog inn 2-0 mot et West Ham-lag som på ingen måte så ut til å spille med kniven på strupen. Liverpool vant til slutt 3-0. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Carragher stoler på hjelp fra United

Liverpool syltynne firer-håp lever litt til.

||| Liverpool - West Ham 3-0

(Dagbladet): Absolutt alt må gå Liverpools vei om de skal innfri det løftet Rafael Benitez den senere tid har måttet trekke tilbake, om en topp fire-plassering.

Det syltynne håpet lever i det minste en stund til, etter kveldens lekende enkle 3-0-seier mot nedrykkstruede West Ham på Anfield.

- Fjerdeplassen er ikke tapt, selv om vi vet det blir vanskelig. Tottenham har virkelig gjort det bra, men de har en tøff kamp mot Manchester United (til helga), og forhåpentligvis snubler de der, sier Carragher ifølge nyhetsbyrået PA.

Men selv det er langt fra nok for Liverpool - som er helt avhengige av at både Spurs og Manchester City sprekker totalt på oppløpssida. I tillegg kan heller ikke Aston Villa avskrives helt.

Savnet ikke Torres
Pepe Reina kunne nesten tillatt seg å tjuvstarte på den 2000 kilometers lange bussturen til Madrid som trolig venter de røde - for så arbeidsledig var Liverpool-keeperen gjennom 90 minutter på Anfield.

Atypisk for et lag med kniven på strupen framsto West Ham som blottet for glød og innsatsvilje, og tapet både kunne og burde vært større.

Ettersom Fernando Torres ble meniskoperert søndag kveld er det andre som må ta målscoreransvar ut sesongen, ikke minst spisserstatter David N'gog.

Det spørs om ikke det er litt for store sko å fylle for franskmannen - men han viste i hvert fall oppløftende takter mot West Ham.

Yossi Benayoun hadde allerede sendt Liverpool i ledelsen med magen (!) etter 19 minutter da N'gog presenterte seg 10 minutter seinere.

En innsvinger fra Maxi ble lekkert ekspedert videre mot mål på halvspretten, og der og da var kampen i praksis kjørt.

Rafael Benitez er godt fornøyd med spissvikaren, og mener folk stiller urealistiske forventninger til ham.

- Det er tøft å erstatte Fernando, og alle forventer at han skal gjøre de samme tingene. Men han er en helt annen type spiller, sier han.

De som forventet et mer kamplystent West Ham-lag etter pause tok fryktelig feil.

Liverpool gjorde akkurat som de ville og kunne nok sendt gjestene hjem til London som slakt om de hadde giddet, men Robert Green slapp unna med bare én baklengs.

Den sørget han til gjengjeld for selv.

Slåss for plass i Europa
Et av Steven Gerrards mange, harde innlegg havnet på tåa til Sotirios Kyrgiakos, som satte ballen i stolpen før den fant veien til mål via Greens ankler.

Mot slutten fikk både Gerrard og N'gog hvile med tanke på det som skal skje til torsdag, og som kan redde litt av en ellers mislykket sesong for Liverpool.

Carragher frykter ikke hva en så lang busstur kan gjøre med beina til Liverpool-gutta.

- Det er bare sånn det er, jeg tror ikke det kommer til å spille noen stor rolle, sier han.

Med triumf i Europa League er Liverpool automatisk kvalifisert til Europa neste år som regjerende mester, i motsatt fall kan de få trøbbel med å komme seg ut i Europa i det hele tatt.

Seieren mot West Ham gjør at de passerer Aston Villa og inntar sjetteplassen, men med én kamp mer spilt enn Martin O'Neills menn.

Opp til Tottenham på fjerdeplass skiller det fem poeng - og åtte om Spurs vinner hengekampen sin.

IKKE VAKKERT: Men scoring er scoring. Sotirios Kyrgiakos lange tå sendte ballen videre mot stanga, før den til slutt endte opp i nettet via Robert Greens ankler. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
IKKE VAKKERT: Men scoring er scoring. Sotirios Kyrgiakos lange tå sendte ballen videre mot stanga, før den til slutt endte opp i nettet via Robert Greens ankler. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer