VRAKES? Steven Gerrard spiller neppe fra start mot Manchester United. Foto: 
Reuters / Rebecca Naden
VRAKES? Steven Gerrard spiller neppe fra start mot Manchester United. Foto: Reuters / Rebecca NadenVis mer

Carragher vil benke Gerrard: - Han vet det selv

Best uten kapteinen.

(Dagbladet): Dagbladet presenterte i går tallene som viser at Liverpool har vært bedre uten kaptein Steven Gerrard på banen denne sesongen.

Liverpool har et snitt på 1,5 poeng på de 22 kampene Gerrard har spilt i år og uslåelige tre poeng i snitt uten Gerrard på banen. Liverpool har altså vunnet samtlige av de seks kampene de har måttet klare seg uten klubblegenden.

Nå mener en annen klubblegende, Jamie Carragher, at hans tidligere lagkompis bør vrakes i den nærmest altavgjørende kampen mot Manchester United på søndag.

- Liverpool spiller veldig bra for øyeblikket. De har vært på en god bølge mens Steven har vært ute, sier Carragher til Sky Sports.

- Når man går ut av et lag og det spiller bra, så er det vrient å komme inn igjen. Det vet også Steven. Han vet det selv, konkluderer den tidligere Liverpool-stopperen.

- Blir enten Liverpool eller United Gerrard har nettopp kommet tilbake fra skade og gjorde comeback som innbytter mot Swansea i går. På søndag er det duket for litt av en thriller i kampen om den viktige 4. plassen som gir Champions League.

- Det blir en slags topp 4-finale. Hvis Liverpool taper den duellen, kan det være kjørt. Jeg tror kun ett av disse to lagene klarer en Champions League-plass. Det blir enten Liverpool eller United, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

I så fall kan kun én av klubbene redde sesongen fra å bli en fiasko.

- Kampen har en enorm egenverdi med klubbenes historikk, men i år betyr den enda litt ekstra. Det er ikke hvert år disse lagene kjemper side om side på tabellen. Men lagene trenger ikke akkurat noen ekstra motivasjon i dette oppgjøret, mener Alsaker.

Liverpool har vært strålende uten Gerrard. I det hele tatt har de vært strålende helt siden 0-3-tapet mot nettopp United 14. desember i fjor.

Fant svarene Selv om Brendan Rodgers menn tapte 0-3 på Old Trafford, fant de oppskriften til suksessformelen. Den har gitt ti seirer på de siste 13 kampene og ingen tap.

- Det skjedde noe i den kampen. Vi så et helt nytt Liverpool-lag med en annen intensitet i spillet. Det var det spillemessig vendepunktet. Rodgers knekte koden i den kampen, selv om det ble tap, mener Alsaker.

- Når en manager er på desperat jakt etter seier og fortsetter med samme resept som i et 0-3-tap i neste kamp, tyder det på at han så noe han likte. Rodgers fikk de svarene han ønsket mot United.