Carrick ønsket ikke å være med i Englands EM-tropp

Vil ikke være benkesliter.

TRAPPER NED: Ifølge England-ledelsen ønsket Michael Carrick ikke å være med til fotball-EM som benkesliter. Dermed er han utelatt fra hele troppen. Her er han med Jermain Defoe. Foto: REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos
TRAPPER NED: Ifølge England-ledelsen ønsket Michael Carrick ikke å være med til fotball-EM som benkesliter. Dermed er han utelatt fra hele troppen. Her er han med Jermain Defoe. Foto: REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United PhotosVis mer

(Dagbladet): England-sjef Roy Hodgson tok i går ut 23-mannstroppen som skal til EM i juni.

Flere store navn ble utelatt. Blant annet Rio Ferdinand, Micah Richards og Michael Carrick.

Nå bekrefter både Hodgson og det engelske fotballforbundet FA at Carrick selv ikke ønsket å være med til EM.

- Vi fikk høre for et par måneder siden at på grunn av det stadiet han er i karrieren, så ønsket han å trappe ned, og unngå å bli kalt inn i troppen for å sitte på benken, sier FAs Adrian Bevington til Sky Sports.

30-årige Carrick har vært en viktig spiller for Manchester United denne sesongen - og flere undret i går på hvorfor han ikke en gang var blant de fem reservene utenfor den opprinnelige EM-troppen.

- Jeg kunne aldri satt Carrick på reservelista etter at han fortalte at han ikke ville det. Jeg måtte være overbevist om at han var bedre enn de fire sentrale midtbanespillerne jeg har tatt med, sier Roy Hodgson.

KLAR FOR EM: England-sjef Roy Hodgson tok ut EM-troppen i går. Foto: EPA/ANDY RAIN
KLAR FOR EM: England-sjef Roy Hodgson tok ut EM-troppen i går. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

I troppen er både Scott Parker, Steven Gerrard, Frank Lampard og Gareth Barry, som kan spille sentralt i banen. Gerrard er i tillegg valgt ut til å være kaptein i EM.

På lista over reserver, er Liverpools Jordan Henderson.

- Han har stort potensial. Han har levert flere gode kamper i det siste, sier Hodgson om Henderson.

TV 2-ekspert Øyvind Alsaker så følgende om England-troppen rett etter uttaket i går.

- Det er en svakere tropp enn jeg kan huske av England i et sluttspill. Det er ingen fravær som er veldig åpenbare, og heller ingen som er tatt med som man rister veldig på hodet av. Det er en tropp som ikke reiser til Polen og Ukraina med noe som helst favorittstempel, og når det gjelder England kan det være en fordel. Jeg er slett ikke sikker på at dette blir deres dårligste mesterskap, sa Alsaker til Dagbladet.