SKADET PÅ NY: På slutten av fjoråret gikk Michael Carrick (med ryggen til) skadet i over én måned. Nå må midtbanespilleren belage seg på nye fire uker på sidelinjen. Her i aksjon mot Chelsea den 19. januar. Foto: REUTERS / Eddie Keogh
SKADET PÅ NY: På slutten av fjoråret gikk Michael Carrick (med ryggen til) skadet i over én måned. Nå må midtbanespilleren belage seg på nye fire uker på sidelinjen. Her i aksjon mot Chelsea den 19. januar. Foto: REUTERS / Eddie KeoghVis mer

Carrick skadet på ny - kan være ute en måned

- Ordentlig smell for United, sier TV 2-ekspert.

(Dagbladet): Det har vært noen tøffe uker for David Moyes og Manchester United. I løpet av 2014 står laget kun med to seire på seks forsøk, men Ligacup-seieren mot Sunderland kan knapt telles ettersom laget røk ut i den påfølgende straffekonken.

De siste dagene har imidlertid gitt United-supporterne noe å juble for. Juan Manuel Mata er meldt så godt som klar for klubben, og Robin van Persie og Wayne Rooney nærmer seg spilleklare etter skadeopphold. Begge jobber for å rekke tirsdagens kamp mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.

Denne nyheten er imidlertid ikke positiv for den røde siden av Manchester.

- Ordentlig smell Midtbanegeneral Michael Carrick må nemlig belage seg på å tilbringe den neste måneden på sidelinjen etter en skade han pådro seg da han landet forkjært på sin høyre ankel i kampen mot Sunderland. Det melder blant annet The Telegraph.

- Han er det beste midtbanespilleren United har, og han har en ekstrem viktig rolle i et midtbaneledd som fra før av er å anse som noe dårligere enn hovedkonkurrentene sine. Han er bærebjelken i laget, og det er en ordentlig smell for United, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre til Dagbladet.

Viktig Mata-signering Ifølge avisa er Carrick ute i minst to uker, og de første testene tyder på at det kan gå en måned før han er tilbake på banen. Skaden betyr at han går glipp av kampen mot Arsenal 12. februar, og muligens Champions League-oppgjøret mot Olympiakos 13 dager senere.

- Med Rooney og van Persie ute, så er Uniteds kanskje tre viktigste spillere ute. Da er signeringen av Mata viktig, for den viser at klubben fortsatt vil satse, sier Myhre.

Det er ikke lenge siden Carrick var ute i over én måned, og nå må Moyes mest sannsynlig vente med å sette Phil Jones tilbake til sin naturlige posisjon. Det vil si, med mindre han benytter de siste dagene på overgangsmarkedet til å kjøpe en erstatter.

Jakter erstatter? For ifølge The Telegraph kan det hende Inter Milans Freddy Guarín ender opp på Old Trafford i løpet av januar måned. Inter Milan skal være interessert i å hente Javier Hernandez og skal være villige til å gjøre en byttehandel med Manchester United.

- Normalt er januarvinduet rolig for de store klubbene, for det er mye som skal klaffe for at en storklubb får gjort en god signering nå. Mata er et godt eksempel på en god signering, men jeg kommer ikke på noen spillere av samme kaliber som er ledige i Carricks posisjon i dette øyeblikket, sier Myhre til Dagbladet, før han fortsetter.

- På grunn av skadesituasjonen til United, kan det imidlertid godt tenkes at de er på utkikk etter en klassespiller å signere før overgangsfristen løper ut.