Manchester United-seier i sesongavslutningen

Carrick-spesial i legendens avskjed

Michael Carrick spilte sin siste ligakamp for Manchester United etter 12 år i klubben. Midtbanespilleren kronet prestasjonen med en pasning av eget varemerke.

Action Images / Darren Staples
Action Images / Darren Staples Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Watford 1-0 (1-0)

Det var tid for farvel da Manchester United gikk på banen for siste gang denne sesongen. Ikke bare fordi årets Premier League er over, men også fordi Michael Carrick spilte sin siste ligakamp for klubben.

36-åringen har slitt med skader og en aldrende kropp, og har ikke maktet å være like involvert de siste sesongene. Søndag fikk han sjansen fra start og leverte i god, gammel stil.

Carrick har ligget dypt på Manchester Uniteds midtbane i en årrekke. Herfra har han styrt tempoet i kampene, holdt ballen i laget, vendt spillet, og spilt den forløsende pasningen som gjør hele forsvar til skamme. Med overblikk og en dødelig presis pasningsfot har midtbanemaestroen funnet angripernes løp, og mot Watford gjorde han det en siste gang.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Hjemmepublikumet tok farvel med Carrick. Foto: Matt West/bpi/rex/shutterstock
KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Hjemmepublikumet tok farvel med Carrick. Foto: Matt West/bpi/rex/shutterstock Vis mer

Carrick løftet ballen elegant over gjestenes forsvar, hvor Juan Mata la ballen død med vrista. Marcus Rashford kom på løp ved siden av, og de to befant seg alene med keeper. Mata spilte til spissen, som hadde en enkel jobb med å trille ballen inn i mål.

Keepervikaren

I en ellers sjansefattig omgang, fikk Watford sin største like før pause. Daryl Janmaat la inn i feltet, hvor Richarlison steg til værs. Brasilianeren nikket hardt ned mot hjørnet, men en feberredning av keepervikar Sergio Romero gjorde at United kunne gå til pause med ledelse.

Dette var Romeros første og eneste kamp i Premier League denne sesongen. Den argentinske landslagskeeperen har naturlig nok blitt holdt på benken til fordel for David de Gea, som før kampen fikk prisen for å ha holdt nullen flest ganger i årets sesong.

Kommende trener

Manchester United hadde sikret andreplassen før dagens runde, mens Watford aldri var spesielt truet av nedrykk. De var på god avstand, og ingen av lagene hadde spesielt mye å spille for.

Watford kunne sanke inn litt ekstra penger med en bedre tabellplassering, mens hjemmelaget bestandig har æren å bevare. Kampen var likevel preget av manglende spenning og trang til å score, og som en konsekvens uteble også de største sjansene.

På tampen av andre omgang ble Carrick tatt av banen til stående applaus fra hjemmepublikumet. Midtbanespilleren fikk en klem av José Mourinho, og et håndtrykk av resten av gjengen på benken.

Neste sesong skal Carrick inn i Mourinhos treningsteam. Portugiserens assistent, Rui Faria, har bestemt seg for å gjøre det motsatte. Etter 17 år ved Mourinhos side har Faria bestemt seg for å søke nye utfordringer, og et langt og fruktbart samarbeid er over. Det er ennå ikke klart hva som er neste utfordring for Faria, men det virker sannsynlig at 42-åringen vil prøve seg som manager på egen hånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer