USIKKER PÅ CARROLL: TV 2-anker Jon Hartvig Børrestad mener Liverpool har gjort mye rett i sommer, men er usikker på hvor interessert Andy Carroll egentlig er i å spille fotball.Foto: Scanpix
USIKKER PÅ CARROLL: TV 2-anker Jon Hartvig Børrestad mener Liverpool har gjort mye rett i sommer, men er usikker på hvor interessert Andy Carroll egentlig er i å spille fotball.Foto: ScanpixVis mer

- Carroll er glad i fotball og øl. Spørsmålet er bare hva han er mest glad i

Jon Hartvig Børrestad tipper Premier League-tabellen.

(Dagbladet): Du finner ham i TV 2's Premier League-studio uke etter uke. Ankermann Jon Hartvig Børrestad ser mer engelsk fotball enn de aller fleste av oss, og gleder seg naturlig nok til Premier League starter til helgen. Og som de fleste av oss bruker han tida til å tippe slutt-tabellen allerede nå.

Børrestad tror, som så mange andre, at det er Manchester United som løfter pokalen i mai neste år.

- Jeg tror de fortsatt er best. I tillegg har de gjort noen smarte forsterkninger med Young, som jeg tror vil gå rett inn på laget, og kjempetalentet Phil Jones fra Blackburn, sier Børrestad til Dagbladet.

- Nå har jo Ferguson nesten to jevngode lag som han kan rullere på. Det blir veldig viktig når de skal konkurrere i fire turneringer neste år. Og så er det jo sånn at ingen andre managere har den erfaringen med gullstrid som Ferguson har, sier han, og trekker også fram «en fantastisk rekke angripere» som gullavgjørende for United.

- De har en fantastisk dekning på alle plassene, men mangler kanskje én kreativ på midtbanen. Tomrommet etter Scholes kan bli stort, men det er vel derfor Ferguson er ute etter en Sneijder eller Modric.

City forblir lillebror
Børrestad kårer Manchester City til sommerens overgangsvinner, og mener det stort sett bare er erfaringen som skiller de to Manchester-klubbene.

- Med en sånn stall skal de egentlig ikke mangle noe som helst. City må først og fremst få det de har til å fungere, og så er de avhengig av at en av spissene får det til. Eller at Tevez blir, selv om det er mye støy rundt ham og at han mistrives i byen.

På tredjeplass tipper Børrestad Chelsea. Under tvil.

- Chelsea er kanskje den klubben jeg har flest spørsmålstegn ved. Jeg er kjempespent på Villas-Boas, men de har kanskje en litt for gammel stall. Selv om de kjøper ungt nå tror jeg det blir de gamle traverne som må dra lasset for Chelsea. Jeg har dem på tredje fordi jeg mener City er overgangsvinneren, men CHelsea uten den dippen ifjor, hvor hadde det endt da? Jeg syns det er veldig vanskelig å tippe Chelsea, sier Børrestad.

Åpent om fjerdeplassen
- Og så er det hvem som tar fjerdeplassen, da. Der blir det tøft. Arsenal har usikkerheten rundt Fabregas og Nasri. De avslutta sesongen ifjor elendig, hva betyr det? Liverpool har investert veldig bra, men vil Dalglish-effekten fortsette? Jeg syns de har gjort signeringer som bygger opp om Carrolls kvaliteter, men Carroll er jo glad i både fotball og øl. Spørsmålet er hva han er mest glad i.

- Tottenham trenger sårt en spiss. Eller to. Og kanskje en stopper, men ellers er Tottenham godt forspent, med en bra midtbane. Spesielt om Modric blir, det kan bli ganske avgjørende for dem, sier Børrestad.

Og dermed blir tabellen slik:

1. Manchester United
2. Manchester City
3. Chelsea
4. Arsenal
5. Tottenham
6. Liverpool
7. Everton
8. Sunderland
9. Stoke
10. Fulham
11. Aston Villa
12. Newcastle
13. West Bromwich
14. Bolton
15. Wolverhampton
16. Blackburn
17. Wigan
18. Swansea
19. Queens Park Rangers
20. Norwich

Alle nykommerne ned
Børrestad tror altså at alle de tre nyopprykkede lagene går rett ned igjen. Det har i så fall bare skjedd én gang tidligere, i 97/98-sesongen, da verken Bolton, Barnsley eller Crystal Palace maktet å bli oppe.

- Det er ikke så ofte de tre som rykket opp rykker går ned, men når du ser det de har hentet inn, eller rettere sagt det de ikke har hentet inn, tror jeg det blir tøft for dem.

- Swansea kan nok bli litt Blackpool-aktig og spille underholdende fotball, men jeg tror de er altfor dårlige bakover. Norwich skulle jo ikke rykke opp før om to år, så dette blir nok litt for tidlig for dem. Og om ikke Queens Park Rangers kjøper seg noe mer enn det de har gjort, blir det for svakt det de har også.

- Men dette er vanskelig. Jeg kan sette opp denne en gang til og få seks, sju forskjellige svar, sier Børrestad til Dagbladet.