Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andy Carroll:

Carroll fikk sjokk da han motvillig ble solgt til Liverpool. Måtte google lagkameratene

West Ham-spissen ønsket egentlig å bli værende i Newcastle. 

HENTET PÅ DEADLINE DAY: Andy Carroll (t.v.) og Luis Suarez (t.h.) med Kenny Dalglish. Foto: AP Photo/Tim Hales/NT>B Scanpix
HENTET PÅ DEADLINE DAY: Andy Carroll (t.v.) og Luis Suarez (t.h.) med Kenny Dalglish. Foto: AP Photo/Tim Hales/NT>B Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Det er en av de mest dramatiske avslutningene vi har hatt på et overgangsvindu opp gjennom årene: Da Fernando Torres dro fra Liverpool til Chelsea på Deadline Day, og Andy Carroll og Luis Suarez kom inn porten på Anfield samme dag.

Tre dager før vinduet stengte bestemte Torres seg for å levere inn en overgangssøknad. Liverpool hadde dermed liten tid på å finne en erstatter. I Newcastle hadde 22 år gamle Andy Carroll imponert stort sesongen før og i inneværende sesong.

Det var Luis Suarez som var hovedmålet den dagen, men Liverpool våget ikke å satse alt på at sør-amerikanske Suarez ville bli klar før vinduet stengte. Så de trengte en spiss som allerede hadde vist at han kunne takle Premier League.

Valget falt på Carroll, og Liverpool visste at Newcastle egentlig ikke ville slippe sin juvel. Men da eierne banket hele 350 millioner kroner på bordet, kastet den nåværende West Ham-spissen seg på første fly til Liverpool. Eller, det var faktisk et helikopter.

Googlet lagkameratene

Carroll er ikke spesielt interessert i fotball, så han visste ikke stort om Liverpool-spillerne da han var på vei til Anfield for å gå gjennom den medisinske testen og signere kontrakten.

- Da jeg forlot Newcastle for Liverpool tok jeg helikopter dit og måtte bruke Google for å finne ut hvem spillerne var, mens jeg kikket på telefonen. Jeg signerte (etter en britisk overgangsrekord på 350 millioner kroner) og visste ikke hvem lagkameratene mine var! Jeg kjente til Stevie (Gerrard) og noen av de andre spillerne, men ikke alle, sier Carroll i et Daily Mail-intervju med Liverpool-legende Jamie Redknapp.

For Andy Carroll ble det litt som å bli tatt fra sin biologiske mor og plassert i en fosterfamilie. Han hadde ikke så mye han skulle sagt da klubbene ble enige om en overgang.

- Og jeg elsket Newcastle. Jeg var ikke klar for å dra. Det kom som et sjokk. Jeg hadde sesongkort, det var min klubb og det var en sjokkovergang. Jeg var 22 år. Jeg klarte ikke å beholde kontrollen i Liverpool, sier han.

En lettelse

Carroll klarte aldri å leve opp til den høye prislappen, og har i ettertid blitt sett på som en flopp. Etter halvannen sesong dro han til West Ham på lån. På spørsmål om det var en lettelse å komme til London-klubben 2012, svarer Carroll:

- Det var mer enn det. Jeg kom hit og følte meg hjemme. Det var en god følelse. Fansen ønsket meg velkommen og jeg følte det på samme måte som i Newcastle, som om jeg var en del av en spillergruppe jeg likte og som jeg vokste opp med.

Seinere ble klubbene enige om en overgang på snaut 150 millioner kroner for spissen, som altså hadde blitt 200 millioner kroner billigere i løpet av to og et halvt år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media