Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Carroll må drikke mindre

Capello advarer Liverpool-spissen.

SPILLER I KVELD: Liverpool-spiss Andy Carroll starter trolig som spiss for England mot Ghana i kveld. Her nummer to fra venstre under gårsdagens trening på Wembley. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
SPILLER I KVELD: Liverpool-spiss Andy Carroll starter trolig som spiss for England mot Ghana i kveld. Her nummer to fra venstre under gårsdagens trening på Wembley. Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Andy Carroll spiller etter all sannsynlighet sin andre landskamp for England mot Ghana i kveld.

Landslagssjef Fabio Capello har en lang liste med skryt til Liverpool-spissen, men også en advarende pekefinger til Carroll, som har rukket å gjøre rikelig med dumme ting utenfor banen i sitt 22 år lange liv.

- Det er ikke bare Andy som liker å drikke øl. Men han må forbedre seg, drikke mindre, sa Capello i går ifølge BBC og en rekke andre engelske medier.

Har vært i trøbbel Capello fortalte engelsk presse i går at han har hatt samtaler med Carroll om oppførselen hans.

- Jeg har snakket med ham privat. Han er ung, men oppførselen hans er viktig. Han må være forsiktig hele tida, for når du spiller for det engelske landsaget er du i fokuset til supporterne, avisene, fotografene og folk omkring deg, sier italieneren.

Carroll ble i oktober i fjor siktet for overfall på en ekskjæreste, og løslatt under forutsetning av at han bodde hjemme hos Newcastle-kaptein Kevin Nolan inntil saken skulle opp for retten i januar i år. Saken ble imidlertid henlagt på grunn av manglende bevis.

Rett etter at Carroll flyttet inn hos Nolan, ble han imidlertid bøtelagt for å ha overfalt en mann på nattklubb i desember 2009.

Til tross for problemene på privaten, hadde Carroll en strålende høstsesong. I november debuterte han for det engelske landslaget, og i  januar ble Carroll solgt til Liverpool for 320 millioner kroner.

Stoler på Wenger Capello ble også spurt om Arsenal-unggutten Jack Wilshere. 19-åringen har også vært involvert i en eller to uheldige utenomsportslige episoder. Men i Wilsheres tilfelle har Capello tro på at klubben klarer å ta seg av ham.

- Wenger vil være en god lærer for ham. Det er bedre at han snakker med ham, sier Capello ifølge Daily Mail.

Hvorfor han ikke overlater oppdragelsen av Andy Carroll Dalglish til Liverpool-manager Kenny Dalglish er ikke helt klart.

- Trenger bare 100 ord Helt klar er ikke engelsken til Fabio Capello. Etter tre og et halvt år i jobben er han fortsatt ikke spesielt stødig i engelsk muntlig. I går ble konfrontert med dette, og svarte de engelske journalistene med et retorisk spørsmål:

- Hvor mange språk snakker dere?

En kvikk replikk, men som Daily Telegraphs kommentator Henry Winter skriver: «Han gikk glipp av poenget at ingen av oss har gleden av å skrive for Gazzetta dello Sport».

Men Capello mener vokabularet hans er mer enn tilstrekkelig for å utføre jobben han er satt til å gjøre.

- Når jeg snakker med spillerne forstår de alt, og det er det viktige i denne jobben. Hvis jeg må snakke om økonomi eller andre ting, klarer jeg ikke det, men når du snakker om taktikk, bruker du ikke mange ord. Jeg trenger ikke snakke om så mange ting. Maksimalt 100 ord.

• England og Ghana møtes på Wembley klokka 21 i kveld. Kampen vises direkte på Viasat fotball.

HVA MED DERE? Fabio Capello slo tilbake mot engelske journalister som grillet ham for manglende språkferdigheter. Foto: Alastair Grant, AP/Scanpix
HVA MED DERE? Fabio Capello slo tilbake mot engelske journalister som grillet ham for manglende språkferdigheter. Foto: Alastair Grant, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media