Carroll skyter fra sju meter - ballen ruller motsatt vei

Se England-spissenes grove bomskudd fra treninga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRAKOW (Dagbladet): Med Wayne Rooney suspendert i de første to kampene har Roy Hodgson en stor avgjørelse å ta:

Skal han bruke Andy Carroll eller Danny Welbeck helt der framme - eventuelt begge to - i kampene mot Frankrike og Sverige?

Om han håpet å finne svar på gårsdagens avslutningstrening, ble han neppe særlig klokere. De engelske spissene viste seg nemlig ikke fra sin mest giftige side i løpet av en halvtimes skuddsekvens, og det var ikke bare fordi tredjekeeper Jack Butland viste keeperspill av høy klasse.

Carroll, Welbeck, Rooney og Young vartet alle opp med noen misser som i en kampsituasjon kunne fått Roy Hodgson til å gni seg intenst i ansiktet igjen - men heldigvis for England var det bare trening.

Dagbladet fulgte avslutningstreningen på nært hold, og vurderer prestasjonene til kvartetten på følgende måte:

Andy Carroll - terningkast tre
«Grov bom. Ny grov bom!» ville skiskytterekspert Ola Lunde ropt om han var vitne til Carrolls første skudd i går. Liverpool-spissen, som ikke har hatt noen stor sesong, innledet med å sleive ballen utenfor fra tre meter på innlegg fra Leighton Baines.

Sekunder senere slo Stewart Downing inn fra venstre - og fra cirka sju meter presterte Carroll å bomme såpass at ballen rullet feil vei, utover mot 16-meterstreken.

<strong>INGEN BRASSE-KOPI:</strong> De fleste husker Wayne Rooneys brassemål mot Manchester City fra 2011, men i dette tilfellet traff han knapt nok ballen. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
INGEN BRASSE-KOPI: De fleste husker Wayne Rooneys brassemål mot Manchester City fra 2011, men i dette tilfellet traff han knapt nok ballen. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA Vis mer

Carroll hevet seg imidlertid utover i økta, og viste at han har krutt i venstreslegga med et par susere fra distanse. Falt likevel tilbake til gamle synder mot slutten, da han nærmest sendte ballen ut av stadion med en avslutning fra kloss hold.

Wayne Rooney - terningkast tre
Heller ikke Rooney hadde dagen foran mål. Forsøkte seg med en brassesparkkopi fra matchvinnermålet mot Manchester City i fjor, men denne gangen traff han knapt nok ballen.

Fikk de fleste forsøkene reddet av Butland, scoret på noen enkle tap-ins, en fin stupheading og et par på halvspretten, men satte også ballen håpløst over for tilnærmet åpent mål.

I det minste gir det en form for oppreisning til oss som jevnlig gjemmer ansiktet i hendene etter pinlige misser - selv en av verdens beste spisser er altså i stand til å bomme på blank kasse. 

Danny Welbeck - terningkast to
Fikk jubel da han pent skrenset ballen i mål på pasning fra Stewart Downing (!) helt i starten, men deretter var det langt mellom høydepunktene for den unge United-spissen.

Ble ofte litt enkel å lese for Butland, og mangler fortsatt noe på å bli den kliniske avslutteren England og United trenger. Overlot imidlertid de groveste bomskuddene til Rooney og Carroll.

Ashley Young - terningkast to
Har gjort det til et varemerke å skru ballen vakkert i lengste hjørne fra distanse, noe lag som Arsenal og Tottenham fikk merke sist sesong, og avsluttet strålende alene med Rune Almenning Jarstein for to uker siden.

På avslutningstreningen i går var det derimot vanskelig å kjenne igjen den utgaven av Ashley Young. Skjøt med løskrutt, blant annet da han plukket opp et av sleivtreffene fra Andy Carroll, og skuddet såvidt hadde kraft nok til å rulle over dødlinja.

Men tok det kanskje rolig?
//

$(document).ready(function() { $.getJSON("http://live.dagbladet.no/fotballstudio/admin/em2012marg/data?jsoncallback=?", function(data){ console.log(data); }); }); // ]]>

<strong>GOD STEMNING:</strong> Andy Carroll og Wayne Rooney lot seg ikke knekke av noen dårlige avslutninger. Foto:  AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
GOD STEMNING: Andy Carroll og Wayne Rooney lot seg ikke knekke av noen dårlige avslutninger. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer