Remis i det andre partiet i sjakk-VM:

Caruana tok Carlsen på senga: - Veldig sjeldent trekk

Magnus Carlsen var nære seier i går, men måtte nøye seg med en remis. I dag ble det en ny remis for nordmannen. Nå holder sjakkekspert Caruana som favoritt til VM-tittelen.

JEVN ÅPNING: Magnus Carlsen og Fabiano Caruana står med ett poeng hver etter to partier i sjakk-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JEVN ÅPNING: Magnus Carlsen og Fabiano Caruana står med ett poeng hver etter to partier i sjakk-VM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Magnus Carlsen kunne fått en drømmeåpning i går med svarte brikker, men nordmannen klarte ikke å utnytte mulighetene sine, og måtte til slutt nøye seg med remis etter 115 trekk.

Før dagens parti trodde ekspertene i London at Carlsen kom til å legge et enormt press på Caruana med hvite brikker, og muligens gå av med seieren.

- Jeg tror Caruana kommer til å lide. Han kommer til å lide mye, men akkurat hvor mye vet jeg ikke, sa stormester og sjakkekspert Ian Rogers til Dagbladet.

Nordmannen befant seg derimot tidlig i en stilling som han aldri hadde vært i, og det ble en ukomfortabel affære med hvite brikker for verdenseneren. Til slutt tok de to kamphanene hverandre i hånda og ble enige om remis.

- Det var ikke så veldig bra. Jeg ble overrasket i åpningen. Jeg trodde jeg skulle klare å få en fordel, men så måtte jeg til slutt tigge om remis. Det handlet om å bytte alle brikkene, ikke noe mer enn det. Jeg er ikke fornøyd, oppsummerte Carlsen overfor NRK.

- Han har ingenting

Det var etter ti trekk at sjakkekspert Susan Polgar påpekte på Twitter at Magnus Carlsen ifølge hennes dokumentasjon aldri hadde vært i den daværende stillingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer