Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug-saken:

CAS bekrefter anke: - Ber om at utestengelse blir «rimelig forlenget»

Bekrefter FIS-anke i pressemelding.

TIL CAS: Ifølge en pressemelding fra CAS ønsker FIS en strengere straff for Therese Johaug, enn de 13 månedene som dommen er på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL CAS: Ifølge en pressemelding fra CAS ønsker FIS en strengere straff for Therese Johaug, enn de 13 månedene som dommen er på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne bekrefter i dag at saken til Therese Johaug er anket av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Det skriver CAS i en pressemelding.

- FIS ber om at utestengelsen blir «rimelig forlenget», skriver CAS.

Johaug er dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Det er denne dommen som nå ankes til CAS, og ifølge ordlyden i pressemeldingen kan OL-håpet til Johaug være truet.

- Først skal partene utveksle skriftlige innlegg, og et panel bestående av enten én eller tre voldgiftsdommere vil bli opprettet. Panelet vil deretter se på veien videre med tanke på å holde en høring. Etter høringen vil panelet, på et senere tidspunkt, komme med en voldgiftsdom, skriver CAS videre.

Tidspunkt for dette er ikke kjent.

Dopingdom

Johaug avga 16. september en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin. Johaug ble i februar dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Tirsdag denne uka ble det kjent at Det internasjonale skiforbundet (FIS) anker dommen mot henne.

Johaugs støttespillere jobber nå med å styrke laget rundt langrennsløperen før høringen i CAS.

- Ja, det er aktuelt å styrke apparatet rundt Therese. Vi ønsker å få inn mer kompetanse. Om det blir en ekstra advokat, eller en person i en annen rolle, vet vi ikke. Vi er i en prosess med å hente inn en person med kompetanse, men er ikke kommet til aktuelle navn, sier Johaug-manager Jørn Ernst til Dagbladet.

Kjemper om OL

Utestengelsen til Johaug gjelder fra 18. oktober i fjor. Det betyr at Johaug kan konkurrere igjen fra 18. november i år, dersom dommen fortsatt skulle bli stående. Hun har i så fall god tid på seg før OL i Pyeongchang i 2018.

Med ytterligere behandlingstid kan Johaug i ytterste konsekvens gå glipp av OL-sesongen etter at VM i Lahti røk.

Verdens antidopingbyrå (WADA) kan også anke dommen.

Åpningsseremonien for vinter-OL 2018 er 9. februar neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media