Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McLaren-rapporten del to:

CAS bekrefter: Legkov og fem andre russiske stjerner utestengt

Sa nei til klage.

BLE UTESTENGT ETTER MCLARENRAPPORTEN: Aleksander Legkov og fem andre russere ble utestengt som følge av McLaren-rapporten del to. Her etter å ha vunnet Tour de Ski i 2013. Dario Cologna og Petter Northug jr. bak.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLE UTESTENGT ETTER MCLARENRAPPORTEN: Aleksander Legkov og fem andre russere ble utestengt som følge av McLaren-rapporten del to. Her etter å ha vunnet Tour de Ski i 2013. Dario Cologna og Petter Northug jr. bak. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Suspensjonen mot Jevgenij Belov, Julija Ivanova, Aleksander Legkov, Jevgenija Sjapovalova, Aleksej Petukhov og Maksim Vylegzjanin opprettholdes.

Det melder Idrettens voldgiftsrett (CAS) i dag.

Den endelige dommen i saken har foreløpig ikke kommet, men CAS har avvist russernes forespørsel om å utsette suspensjonen deres foran VM i Lahti.

Frustrert trener

Mesterskapet starter i morgen og avsluttes den 5. mars. Derfor ser det mørkt ut for russernes sjanser til å delta.

- Dette er helt urimelig og veldig urettferdig, sier treneren til Aleksander Legkov, Markus Cramer, til Dagbladet.

Han reagerer sterkt på avgjørelsen til CAS.

- Legkov sitter fortvilet hjemme. Han hadde gledet seg til Lahti, og særlig femmila, sier tyskeren om den russiske idrettsstjerna.

Dopingrapport

Legkov og de fem andre ble utestengt i desember. Dette som følge av McLaren-rapporten.

McLaren-rapporten hevdet at over 1000 russiske idrettsutøvere var innblandet i en statssponset dopingskandale.

I den seneste pressemeldingen fra CAS står det at etterforskningen mot de seks langrennsløperne ble åpnet den 22. desember ifjor.

Dette i forbindelse med at rapporten omtalte juks i forbindelse med Sotsji-OL i 2014. Richard McLaren og hans etterforskere konkluderte med at 28 av de 95 prøvene undersøkt den gang hadde tegn på manipulasjon.

Viktige russere

CAS skriver at det ennå er uklart når den endelige dommen kommer.

Avgjørelsen om å opprettholde suspensjonen vil imidlertid svekke russernes sjanser i mesterskapet.

Legkov vant i 2014 olympisk gull på femmill fristil, mens Vylegzsjanin tok med seg en gullmedalje fra Falun-VM i 2015. I tillegg har Jevgenij Belov blitt nummer to i Tour de Ski, mens Pethukov regnes som en av verdens beste sprintere.

Ivanova og Sjapovalova har på sin side viktige profiler på landets kvinnelandslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling