CAS behandler ankesaker fra russiske utøvere

CAS starter behandlingen av russiske OL-anker

Mandag behandler Idrettens voldgiftsrett (CAS) de første ankesakene som berører IOCs beslutning om å utestenge russiske utøvere fra OL på livstid.

STARTER BEHANDLINGEN AV OL-SAKER: CAS begynner å behandle de første sakene allerede mandag. Aleksandr Legkov er blant dem som har anket IOCs beslutning om å utestenge ham fra OL på livstid. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STARTER BEHANDLINGEN AV OL-SAKER: CAS begynner å behandle de første sakene allerede mandag. Aleksandr Legkov er blant dem som har anket IOCs beslutning om å utestenge ham fra OL på livstid. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Totalt har CAS mottatt 42 anker fra russiske utøvere som er utestengt av Den internasjonale olympiske komité (IOC). Utøverne tilhører idrettene langrenn, skiskyting, skøyter, skeleton, bob og ishockey.

Den kommende uken skal 39 av sakene opp i CAS. Massehøringen, som gjelder utøvere som deltok under OL i Sotsji i 2014, blir ekstraordinær i CAS-sammenheng og har tvunget voldgiftsretten til å flytte høringen fra Lausanne til en større sal i Genève.

De første utøverne som dukket opp mandag var skøyteløperne Aleksandr Rumjantsev, Artem Kuznetzov og Olga Fatkulina. Sistnevnte var i svært godt humør der hun smilte under en hette i de russiske nasjonalfargene som hun hadde til beskyttelse for det øsende regnet.

- Akkurat nå tror jeg alt vil bli bra, sa Fatkulina til de frammøtte reporterne.

Fatkulina tok sølv på kvinnenes 500 meter i Sotsji

CASs generalsekretær Matthieu Reeb fortalte at voldgiftsretten nå vil avhøre alle utøvere som drar til Genève en for en i løpet av denne uken.

- Vi vet ikke ennå ikke om alle vil møte, sa han.

Ytterligere tre russiske skiskyttere har også anket sin livstidsutestengelse fra IOC, men disse sakene skal opp på et senere tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer