Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cash mot Carlsen på Wimbledon

Sjakkmesteren møtte tennisesset som ble berømt for sitt sjakkmønstrete pannebånd.

SJAKKHODER: Wimbledon-vinneren fra 1987, australske Pat Cash, var kjent for det sjakkmønstrede pannebåndet han alltid spilte med. I går møtte han en som har mer sjakk på innsiden av hodet. Cash viste Magnus Carlsen rundt på Wimbledon-anlegget, før det ble tid til noen slag tennis og noen tekniske tips.Foto: Werner Kling
SJAKKHODER: Wimbledon-vinneren fra 1987, australske Pat Cash, var kjent for det sjakkmønstrede pannebåndet han alltid spilte med. I går møtte han en som har mer sjakk på innsiden av hodet. Cash viste Magnus Carlsen rundt på Wimbledon-anlegget, før det ble tid til noen slag tennis og noen tekniske tips.Foto: Werner Kling Vis mer

|||
(Dagbladet): Som en oppvarming til London Chess Classic som starter i ettermiddag, møtte Magnus Carlsen i går den pensjonerte tennislegenden Pat Cash.

Australieren viste Magnus rundt på Wimbledon-anlegget.

Etter den guidede turen fikk den norske sjakkmesteren også prøve noen slag mot Cash. Carlsen fikk skryt for sin lave og harde forehand, men Cash hadde også noen tips til forbedringer.

Og selvsagt fikk Magnus signert det sjakkmønstrede pannebåndet - som var varemerket til Cash da han var på topp.

- Morsom avveksling
- Dette var en morsom avveksling. Det er godt å kunne koble av med noe annet dagen før en viktig turnering, og jeg liker tennis veldig godt, sier Magnus.

Klokka 15 i dag starter han London Chess Classic mot den tidligere verdensmesteren Vladimir Kramnik fra Russland, den høyest rangerte utenom Magnus av de åtte spillerne i turneringen.

Magnus Carlsen topper den uoffisielle verdensrankingen i sjakk. I løpet av den nærmeste uka kan han sikre seg førsteplass også på den offisielle lista som kommer 1. januar. Nåværende verdensener Veselin Topalov fra Bulgaria skal ikke spille mer i år.

- Det betyr at om Magnus tar minst 4,5 poeng på sju kamper i London, vil han toppe rankingen i januar, sier generalsekretær Dag Danielsen i Norges sjakkforbund til Dagbladet.

Revansj mot Nakamura?
Magnus starter altså mot Kramnik i dag. Blant de andre spillerne er også amerikanske Hikaru Nakamura, som slo Magnus i en lynsjakk-turnering på Oslo S nylig.

VAREMERKET: Cash signerer Magnus Carlsens nye pannebånd. Det spørs om nordmannen spiller med pannebånd når han innleder London Chess Classic mot tidligere verdensmester Vladimir Kramnik i dag.Foto: Werner Kling
VAREMERKET: Cash signerer Magnus Carlsens nye pannebånd. Det spørs om nordmannen spiller med pannebånd når han innleder London Chess Classic mot tidligere verdensmester Vladimir Kramnik i dag.Foto: Werner Kling Vis mer

Nå er det imidlertid ikke lynsjakk, og dermed påvirker resultatene på verdensrankingen. Det spilles en runde om dagen unntatt en hviledag på fredag.

De siste kampene spilles dermed tirsdag om en uke. Dersom Magnus plukker 4,5 poeng, kan han altså trone øverst også på den offisielle rankingen fra nyttår.

• Se hele turneringsprogrammet på londonchessclassic.com

• Du kan følge partiene direkte - det første altså i dag klokka 15 - på ChessBomb eller flere andre nettsteder.

FOREHAND-SKRYT: Magnus fikk ros for sin lave og harde forehand av den gamle tennismesteren. Foto: Werner Kling
FOREHAND-SKRYT: Magnus fikk ros for sin lave og harde forehand av den gamle tennismesteren. Foto: Werner Kling Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media