Casillas anklager Mourinho for løgner

Krangel fortsatter etter Real Madrid-avskjeden.

SKADD ELLER IKKE? Jose Mourinho (t.v) opplyste lørdag at keeper og tidligere Real Madrid-kaptein Iker Casillas var skadd lørdag. I dag tilbakevises det av veteranen. Foto: REUTERS/Sergio Perez  / NTB SCANPIX
SKADD ELLER IKKE? Jose Mourinho (t.v) opplyste lørdag at keeper og tidligere Real Madrid-kaptein Iker Casillas var skadd lørdag. I dag tilbakevises det av veteranen. Foto: REUTERS/Sergio Perez / NTB SCANPIXVis mer

• Stjernestopper med Mourinho-kritikk: - Burde vist Casillas mer respekt

(Dagbladet): Jose Mourinho ble ansatt av Chelsea i går. Bølgene etter portugiseren har ennå ikke lagt seg i Real Madrid.

Lørdag kveld ble det fjerdevalget Jesus Fernandez som voktet buret i Mourinhos avskjedskamp med hvittrøyene. Ifølge treneren  var keeperlegenden Iker Casillas uaktuell mot Osasuna, fordi han sleit med en vond rygg før avspark.  

I samme slengen kom Mourinho med ei skyllebøtte mot dem som mente Casillas ble ydmyket og vraket igjen, nå som januarkjøpet Diego Lopes er nyoperert.

Hvem lyver? - Lørdagens overskrifter er forvridde løgner. Hvis jeg skulle dementert alt som ikke er sant ville jeg ikke gjort annet. Dette er siste gangen, og kanskje siste gangen jeg snakker om Real Madrid, sa Mourinho.

I dag kommer Casillas selv på banen, treffsikker og verbal. Keeperen er på samling med det spanske landslaget og hadde følgende å si om Mourinhos skadeopplysninger:

- Ryggen min har det fint. Om jeg var klar til å spille? Jeg er alltid klar til å spille fotball, og enda mer etter en lang periode hvor jeg ikke fikk lov, sier Casillas til TV-kanalen Telecinco.

PÅ MED HANSKENE IGJEN: Casillas er på samling med Spania foran kamper i USA mot Haiti og Irland denne måneden. Foto: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB SCANPIX
PÅ MED HANSKENE IGJEN: Casillas er på samling med Spania foran kamper i USA mot Haiti og Irland denne måneden. Foto: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB SCANPIX Vis mer

32-årige Casillas ble fjernet fra Real-buret av Mourinho for fire måneder siden, etter fantastiske 13 år og 648 kamper som førstevalg på Santiago Bernabeu.

Bærer ikke nag Vrakingen skjedd uten varsel fra treneren, og utløste kraftig murring i Real Madrid-stallen. På toppen av alt antydet Mourinho i mai at han burde vraket Casillas allerede i fjor.

Likevel sier den madridfødte målvakten at han ikke bærer nag til treneren som i går ble bekreftet klar for en ny Chelsea-periode.

- Jeg føler ikke noe sinne mot Mourinho. Jeg føler heller ikke at han har behandlet meg dårlig. Han tok noen beslutninger han mente var beste for klubben. Så jeg har ikke noe personlig mot ham, sier keeperen med 143 landskamper.

- Dessverre klarte vi ikke målene våre i cupen og i Champions League, men jeg ønsker ham all lykke i Chelsea. Han sto alltid opp for Real Madrid.

Casillas står trolig i Spania-målet i treningskamper denne uka, og er tatt ut i troppen til prøve-VM i Brasil til sommeren.

- Jeg må takke Vicente Del Bosque (Spania-sjef) for tilliten han har vist meg i månedene jeg ikke har spilt. Jeg håper at jeg holder samme nivå som lagkameratene mine, selv om jeg ikke stiller sterkt. Det er alltid en utfordring å være med på landslaget, sier keeperen.

SKADET HÅND: Da Caillas fikk prøve seg igjen etter vrakingen endte det med en håndskade i januar. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS / NTB SCANPIX
SKADET HÅND: Da Caillas fikk prøve seg igjen etter vrakingen endte det med en håndskade i januar. Foto: EPA/JUAN CARLOS CARDENAS / NTB SCANPIX Vis mer