NUMMER ÉN: Iker Casillas (i spranget) står mot Chile. Pepe Reina må innfinne seg på benken. Foto:  REUTERS/Pilar Olivares/NTB Scanpix
NUMMER ÉN: Iker Casillas (i spranget) står mot Chile. Pepe Reina må innfinne seg på benken. Foto: REUTERS/Pilar Olivares/NTB ScanpixVis mer

Casillas er både best og verst etter første runde i VM

Får fornyet tillit mot Chile.

Spania - Chile 21:00

(Dagbladet): Spania fikk en marerittstart på VM med 1-5 mot Nederland. Ikke bare måtte Casillas plukke fem baller ut av eget nett, han var også helt eller delvis skyldig i minst to av målene. 

Fem baklengs var desidert verst av lagene i den første runden i mesterskapet. Trolig var det mange som angret på at de hadde valgt Casillas som sisteskanse på sitt virtuelle fantasy-lag. 

Landslagssjef Vicente del Bosque nektet imidlertid å skylde på keeperen sin. 

- Han klandret seg selv for enkelte ting, men han visste også at alle hadde skyld i tapet, og han la grunnlaget for at laget kan slå tilbake. Han oppførte seg som en kaptein skal. Det var en sterk, fin og nyttig diskusjon, sa landslagssjefen dagen etter tapet

Også CMores La Liga-kommentator Petter Veland var forsiktig med å kritisere 33-åringen. 

- Casillas har spilt over 20 kamper i år og Real Madrid har vunnet begge turneringene han har spilt i. Med unntak av tabben i finalen mot Atlético har han vært stabil og god, sa Veland til Dagbladet etter 1-5-tapet. 

Men det var ikke bare negative statistikker å ta med seg fra Nederland-kampen for mannen med flest kamper for det spanske landslaget. 

Fornyet tillit Ifølge statistikkbyrået Infostrada var nemlig Casillas målmannen med flest redninger i mesterskapets første runde. Seks ganger hindret Real Madrid-keeperen det nederlandske angrepet.

Redningsantallet er det samme som Mexicos Guillermo Ochoa og Algeries Raïs M'Bolhi, men de fleste vil med rette hevde at de to sistnevnte gjorde bedre kamper enn Casillas - og da i særdelshet Mexico-keeper Ochoa. 

I kveld skal «La Furia Roja» revansjere seg mot «La Roja», og det blir trolig med Real Madrid-keeperen i buret. 

For selv om Casillas ble en hoggestabbe etter kampen, er det ikke på målvaktsplassen at Vicente Del Bosque gjør endringer. David De Gea er skadet, mens Pepe Reina ikke blir regnet som bedre enn 33-åringen. 

«Enden er nær» I stedet blir Gerard Pique og Xavi, begge Barcelona, vraket fra laget når spanjolene skal prøve å unngå overskriftene de fikk i spansk presse for fire dager siden. Javi Martinex og Pedro starter i stedet. 

BETENKTE: Vicente del Bosque (midten) gjør trolig to endringer før Chile-kampen. Xavi Hernandez er blant de to som ryker, mens Iker Casillas (t.h.) får fortsette. Foto: AFP PHOTO / ORLANDO KISSNER / NTB Scanpix
BETENKTE: Vicente del Bosque (midten) gjør trolig to endringer før Chile-kampen. Xavi Hernandez er blant de to som ryker, mens Iker Casillas (t.h.) får fortsette. Foto: AFP PHOTO / ORLANDO KISSNER / NTB Scanpix Vis mer

«Historisk katastrofe», «latterlig start» og «enden er nær» var omkvedet sist

Enda verre blir det om den regjerende verdensmesteren taper i kveld. 

- Vi må bare glemme det som har skjedd og legge det bak oss. Nå har vi to kamper foran oss som blir for finaler å regne. Husk at vi hadde en lignende situasjon i forrige VM, sier Andrés Iniesta, og sikter til at de tapte åpningskampen for Sveits, før de gikk hen og vant hele mesterskapet i Sør-Afrika.