Casillas kan ende opp på benken mot Uruguay

Ikke lenger Spanias klare førstevalg.

BENKES? Iker Casillas ble benket siste halvdel av årets sesong av José Mourinho. I kveld kan han også ende opp på benken for Spanias landslag i deres åpningskamp i prøve-VM mot Uruguay. Foto: EPA / SRDJAN SUKI / NTB SCANPIX
BENKES? Iker Casillas ble benket siste halvdel av årets sesong av José Mourinho. I kveld kan han også ende opp på benken for Spanias landslag i deres åpningskamp i prøve-VM mot Uruguay. Foto: EPA / SRDJAN SUKI / NTB SCANPIXVis mer

Real Madrid-keeper Iker Casillas kan ende på benken fra start i den første kampen i Confederations Cup mot Uruguay natt til mandag.

Foreløpig har ikke den spanske landslagssjefen Vicente del Bosque bestemt seg for hva han vil gjøre, og Casillas må vente helt til siste slutt før han får beskjed om hva det blir til.

Den tidligere suverene spanske landslagskeeperen har vært benket av trener Jose Mourinho mesteparten av det siste året i Real Madrid, og derfor er han ikke lenger det opplagte førstevalget på det spanske landslaget.

- Det er klart det er tøft for meg å vente på uttaket på grunn av de siste fire månedene, sier Casillas til nyhetsbyrået Ritzau.

- Jeg er vant til ikke å være førstevalget på klubblaget, men da jeg ble tatt ut på landslaget til denne turneringen, er jeg klar over at lagkameratene mine likevel verdsetter meg, sier keeperen.

32-åringen sier han har jobbet hardt på treningene for å vise at formen er god og at han fortjener en plass på laget.

Del Bosque har tre mulige keepere å velge mellom til kampen mot Uruguay. Ved siden av Iker Casillas er det Barcelona-stjernen Victor Valdez og Liverpool-keeperen Pepe Reina. En av dem er i startelleveren mot Uruguay.

- Casillas har vært gjennom en, for ham, svært uvanlig situasjon de siste månedene. Det har ikke vært lett for ham å venne seg til det, så det er ikke så rart at han er litt nervøs, sier Del Bosque. Han sier også at den keeperen han velger til den første kampen i gruppespillet kommer til å spille alle de tre innledningskampene.

Iker Casillas har spilt 145 landskamper for Spania før årets Confederations Cup.

(NTB)